Himla Händelserik Helg

Tja, fredagen var väl rätt lugn men på lördag så for vi upp till Ö-vik med siktet inställt på valpar. Vi åkte till kennel Fozasos som har 7-veckors tervueren-valpar. Hur kär blev jag då? Mycket! Jag gosade med alla 9. Mycket trevligt. Och tack för suveränt god ma, Ewa! Kipper fick inte hälsa på de små liven så han och husse var på en långpromenad i skogen. Annars blev det mycket bil för Kipper och han trivs såååå bra. Vi bodde på Scandic i Ö-vik med hiss och allt. Kipper skötte sig mycket bra. Han hade dock liiiite svårt för att kissa och bajsa runt hotellet men han fick så lov att lära sig:)
I dag söndag så hämtade vi mina föräldrar på tågstationen. Kipper var med så klart och när tåget rullade in så blev han lite tveksam och inte blev det bättre när hela Stockholm verkade ha följt med hem till Sundsvall. Det bara vällde ut folk med rullväskor så lite otäckt var det allt när vi gick där mitt i smeten. När vi hade kommit till bilen så var allt som vanligt. Bra träning! En annan bra träning var innan vi kom fram till stationen. Jag skulle stanna på en mack och handla lite. Då satte det igång värsta stora fyrverkeriet alldeles framför oss! Kipper vart lite brydd men efter ett par minuter så lade han sig ner i bilburen. S var med och blev naturligtvis alldeles upphetsad så vi fick tagga ner henne lite. Men allt gick väl trots att smällarna kändes in i bilen. Varför börja träna skott med små fjutt-ljud när man kan göra så här? Fniss.

Träning!

Fy sjutton vad roligt det var att träna Kipper ikväll! Det var precis som att ha en "riktig" hund. Vi tränade lydnad en stund på parkeringen på mitt jobb. Vi var alldeles ensamma där och det var jättemysigt. Kipper var först lite avvaktande men efterhand så taggade han till ordentligt! Han kastade sig ner när jag sa ligg och han kom och satte sig fot nästan helt perfekt. Ska bara börja träna med boll så jag kan belöna på avstånd. Nu blir det mycket godis.

Snöigt



Å, all denna snö och blåst och vinter överhuvudtaget! Det enda bra med vintern är att det är mysigt.
Jag har faktiskt förmånen att få träna inomhus i vinter! Varje onsdag ska jag och Kipper köra hårt. Bra va?
Annars så sitter Kipper ute i sin hage hos mor och far och väntar på att jag ska komma och hämta honom.
Lydnaden går framåt. Nu kan han sitt kvar (fast han är så slö så han vill bara ligga) och platsliggning. Inkallning också men inte ingången än. Fot övar vi på.
Annars så är det lugnt.

Utställning!

Ja idag så var jag och Kipper på vår första utställning tillsammans! Det var roligt och bra för oss. Vi åkte ensamma, bara han och jag ner till Hudik. Det som var skoj att se var att Kipper faktiskt lyssnade på mig och var så duktig på allt vi hade tränat. Han var mindre duktig på allt vi inte tränat och det är mycket det! Tex. att inte kasta sig framåt mot alla hundar han ser. Det var väldigt trångt i ridhuset vi var i och det var över 200 hundar där. Kallt var det också. Vi fick naturligtvis vänta mycket och när jag satte Kipper i bilen och gick tillbaka efter jag hade fikat så låg han och frös. Stackars Kipper! Då fick han komma in igen. Kipper hade liiite svårt att bara vara stilla. Och inte hälsa på alla. Jag fick 2 ungar efter mig (men det var bara roligt) som underhöll mig hela tiden. De hade också en tollare, en tik. Kul att se lite andra tollare men ingen var så fin som Kipper! Såklart. Ja, domaren gillade också Kipper: Han fick HP och BIR! Good Kipper! I finalen så tog de in ALLA valpar (36 st) i en liten ring så där åkte vi ut. Men Kipper var fantastiskt duktig på att skärpa till sig när det gällde så jag är verkligen jättenöjd med honom! Tiden emellan han skärper sig måste vi nog jobba på. Men det är ju så trååååkigt med passivitet, det tycker både jag och Kipper. Så det så. Nu ska vi inte vara så himla duktiga, nu ska vi ha KUUUL!

Eftertanke

Älskade Kipper! Det är ju inte hans fel att han inte är Ville. Det måste vara svårt för vilken hund som helst att komma efter Ville. Ingen kan mäta sig med Ville men Kipper kan nog bli lika bra! Så. Nu var det sagt som alla redan visste.
Tack Carina för att du är så bra och Tack Ewa för att du har förstått men inte tjatat.
Men nu ska vi gå vidare, framåt.
Kipper ska på sin första utställning på söndag! Synd att jag måste åka själv och jag känner ingen som ska dit. Det är 4 tollare anmälda, ska bli kul att träffa dem.
Vi har ju i alla fall tränat på att springa vänstervarv och stå stilla. Det går rätt bra men får se hur bra det går i ett ridhus...
Nu ska jag anmäla till en kurs också så det blir lite ordning!

Inte mycket nytt...

Har ingen lust att blogga så mycket nu, det händer inget!
Kipper väger nu ca 14 kg. Börjar bli svårt att lyfta honom, han är så stor nu.
Jag MÅSTE försöka ta mig ut på lite spårträning, uppletande eller vad som helst! Har inte gjort mycket på sista tiden, har inte haft nån inspiration alls. Stackars Kipper.
Annars är allt som vanligt. Kipper är väldigt "lydig". Han gör nästan alltid som jag vill. Nu gäller det bara att han ska vilja göra massa saker också. Vill se lite glimt i ögonen nu! Kom igen Kipper!!
Igår sov han i alla fall på mig i över 1 timme. Mysigt.

Birsta-söndag

Idag har vi varit på Birsta och Kipper har varit i bilen. Han trivs verkligen i bilen. I dag hade vi städat hela förmiddagen så Kipper kom inte riktigt till ro nånstans och sedan gick vi på skogspromenad. Kipper fick leta rätt på S och blev riktigt glad när han hittade henne. Ja, sedan när vi skulle åka till Birsta så blev det lite tumult i hallen så jag gick ut med Kipps i bilen. När vi kom ut 5 minuter senare så ligger Kipper och sover som en stock. Det var väl enda stället som var lugnt och som han fick vara i fred på stackarn. Men han gillar verkligen bilen.
Sedan var vi en sväng till mormor och nu isäng.

Regnlördag...

Idag är det en vanlig lördag. Det regnar. Jag städar. S är på kalas. Har ialla fall varit ut på skogspromenad med Kipps.
Han lallar på som vanligt, nån riktig fart är det väl inte. Jag tycker att han kan rusa lite mera när han väl får vara lös, men inte. Han går och filosoferar och äter hästbajs. Nåja, lite rörde han väl på sig i alla fall.
Igår , vag gjorde vi då? Jo, jag tränade lite stå och springa vänstervarv ifall det skulle bli nån utställning framöver.
Det enda roliga som är kvar idag är väl att klippa klorna....

Det händer mera

Torsdagen är inte slut än. Jag och Kipper har ju varit på räddningsträning! Det var verkligen jätteskoj! Många kramar och nya bekantskaper också. Halva gamla träningsgänget var där. Vi var på Cementa, min pappas jobb, och där är det jättebra träning. Så nu har Kipper gått i sina första gallertrappor och varför inte börja med de svåraste trapporna?
Han var i alla fall jätteduktig. Han höll ihop bra och överraskade mig positivt. Ingen stress alls vid inlärning. Lite mer stress när vi stod stilla och lyssnade men det berodde mest på att han ville till alla hundar som han först fick träffa och sedan inte. Det förstog inte Kipper alls. Kipper fick också sin första hitta-övning, tack Marie!
Marie lade en fin grund till figurantintresset och Kipper fick hitta henne 2 gånger.
Nu har det tyvärr snöat här och då äter Kipper snö för brinnande livet och kissar därefter. Suck.
Men det positiva med dagen var nog att det syntes inte ett spår av trötthet i huvudet hos Kipper! Vi var i alla fall igång i nästan 2 timmar. Good Kipper!

Veckan går...

Nu är det redan torsdag. Kipper växer och jag hinner inte med.
Igår blev det inte så mycket träning, jag var på en inredningsbutik i stället och kollade på julpynt:)
Tränade dock i köket lite istället på....jag kommer inte ihåg. Jag försökte lära Kipper att plocka undan sina saker och lägga dem i sin hink. Jag säger bara det: En terv skulle ha fattat!!! Men Kipper blev trött av att se på mig när jag gick på alla 4 och berömde mig själv när jag släppte ner en grej i hinken. Han började flåsa och undra: Vad gör du Matte?
Sedan slappade vi framför TV:n.

Stryyyypt!

Samma visa var det i går kväll. Ett himla krafsande och bökande innan han kan gå och lägga sig. Morr.
Det roliga är att Kipper inte har ett dugg bråttom ut på morgonen. Han kan ligga kvar i sin bädd och bara glo.
Han har ALDRIG gjort inne på natten, tro det om ni vill! Så bevisligen har han kunnat hålla sig i över 8 timmar från 8 veckors ålder. Vi har honom instängd i vårt sovrum men det är rätt stort så han hade kunnat kissa inne.
Annars är det jympadag idag så jag vet inte vad vi ska träna ikväll, jag och Kipper. Borde träna spår men det är ju såååå mörkt nu. Det blir väl socialträning vid ICA + lydnad med störning. Jag lovar, det ska bli kort träning idag, högst 5 minuter så Kipper får lyckas. Ska komma ihåg att väga honom också....


Tisdag

Kipper är hos mormor. Där brukar han sitta ute ibland på bron och spana.
Fy vad Kipper snor grejer hemma! Vi måste få lite mer ordning på prylarna tror jag, men det blir inte lätt. Vart ska jag julpynta nånstans? I taket bara? Vi får se...
Måste lära honom loss. Men han vill ju inte riktigt hålla i saker så det blir till att fundera....
Måste även köpa ett nytt halsband, ett större än valphalsbandet jag har nu som är ute på sista hålet.
Vet inte vad som är bäst, men jag brukar ha sådana där mjuka vadderade halvstryp.
Kipper har även fått fnatt nu när han ska sova. 2 kvällar på raken så krafsar han och lever om i sovrummet innan han kommer till ro. Han som bara har droppat av och lagt sig på en gång sedan dag 1! Händer det i kväll också så stryper jag honom....

4 månader!!!!

Grattis Kipper och alla syskon!
TIden har ändå gått fort fast det var kämpigt i början:)
Måste väga honom i kväll tror jag så man kan se månadsvis hur mycket han väger.
Annars har det varit en relativt vanlig dag. Hos mormor hela dagen med ett avbrott över lunch för rastning runt Nolby av mig. Nu ikväll har vi tränat lite "lydnad". Vi har börjat mycket lite med fotpositionen. Det går sådär fast det är ingen mening med att stressa. Annars går det bra nu med sitt (han orkar nästan inte sitta så han brukar lägga sig) och ligg (han lägger sig med benen rakt ut på ett konstigt sätt så han kan inte sätta sig upp igen) och stanna kvar i både sitt och ligg. Har tränat lite även på inkallning, att komma till vänster sida(går bara med godis). Tror att jag ger mig där för nu.
Jag tejpar fortfarande öronen av och till. Hans högra örar flippar annars och det struntar jag väl i men han ser så lik ut en staffe då och det vill jag INTE.

Vanlig söndag

Idag har jag klippt klorna på Kipper. Jag mutade honom  med Frolic, då blev det lugnt.
Annars har vi inte gjort mycket nyttigt. Var på Volvo men då fick Kipper vila i bilen en timme ca. Bra träning. Sedan rastade vi honom lös 2 ggr i skogen. Till slut kunde han kissa också! Trög-Kipper.
Sedan fick hela familjen vila i bilen medan jag sprang runt på Birsta.
Ja, en helt vanlig söndag.

Bus-lördag

Nu har vi just varit i Nolby och busat med Vicky igen. Helkul tyckte Kipper. Mindre helkul för mig när han har liiiite svårt att varva ner efteråt. Men det är ju inte så konstigt eftersom det alltid är full rull här i vårt hus:)
Nu har jag haft mailkontakt med Texas också, en till av brorsorna. Superroligt!
Önskar att man fick höra om ALLA i kullen. Det blev ju en del pussar på till exempel Sprocket. Hur går det för honom?
Pratade med C lite idag på telefon, länge sedan. Kul var det i alla fall. Vi diskuterade lite om att tigga vid bordet.
Mina tidigare hundar har alltid fått (precis vad de vill) "tigga" vid bordet, dela en glass, ja äta allt som jag äter. Nu är det helt plötsligt slut på det. Kipper är strikt uppfostrad och det är såååå tråkigt. Så nu har man en hund som STJÄL. Allt han kommer åt (och det är mycket det) i vårt hus, tar han och äter upp. Det är ju så klart för att han aldrig får nåt! Eller?
Ska fundera på om jag ska ändra på det. Det skulle nog förbättra vår relation ännu mer ( min och Kippers alltså) om vi kan dela lite flar glädjeämnen.
Ville åt tex. inte fikabröd för jag trugade på honom det för mycket när han var liten. Behändigt. Nä, man ska följa sitt hjärta (var det nån som sa) och sluta tänka så mycket så blir det nog bra!
Nä, nu ska S på badkalas på badhuset och sen blir det: McDonalds!

Ledig torsdag och bilder!!

Idag har vi varit lediga jag, S och Kipper. Vi var till Birsta och shoppade lite. S var jättesnäll och satt i bilen med Kipper medan jag handlade i olika affärer men vi lämnade Kipper ca. en halvtimme som övning när vi var in på Barnens Hus.
Sedan var vi ut i skogen en sväng och sedan på mitt jobb för att hälsa på några jobbarkompisar. Alltså så de fick träffa Kipper:) Annars så har Kipper tappat en till tand i överkäken. Nu går det undan!
Jag vägde honom nyss: 12,3 kg. Tungt. Han börjar bli stor. Och gänglig. 17 veckor blev han väl, tror jag.
Idag har jag gått över till mat 3 gånger om dagen. Får se hur det går. I morse kräktes han gult slem.

Här har han snott ett limstift....

Här tittar han på S....
I morgon ska jag ut med jobbet. Då blir det ingen blogg...

Jympa-träning

Idag hade S jympa igen. Det innebär promenad på byn för mig och Kipper. Jag har i alla fall lärt mig något nu. Jag tränar inte Kipper så långa stunder åt gången. Så nu går det mycket bättre. Lill-gubben orkar lyssna på sin Matte då. Synd att alla mina Frolicar har torkat så de inte går att dela. Om jag ger Kipper en hel, stenhård Frolic så tuggar han i flera minuter. Blir lite konstigt, måste köpa nya godisar.

Nåt annat som jag måste träna på är att kampa med Kipper. Han är inte överförtjust i det precis och det känns lite ovant att ha en hund som man måste fjäska för när det gäller att ta trasor. Jag har provat med boll men det gick ännu sämre. Känns verkligen som om jag måste få honom intresserad av bollar mm. Bygga upp föremålsintresset, helt enkelt.

Kipper har tappat sin första tand!!! En i överkäken mitt fram. Så söt! Det har redan kommit fram en ny stor tand där istället. S undrade om tandfen kommer till hundar också? Tror inte det, sa jag.

Mer "lustiga" saker med Kipper:
Det är helt omöjligt att till exempel titta på tänderna. Han vrider sig som en mask och bits.
Samma sak med klippa klorna. Samma sak om man vill kela. Men nu till det roliga: När jag tejpar hans öron så står han blick stilla. Då får jag göra vad som helst med honom, tex titta på tänderna. Skumt. Han måste tycka att tejpen är otäck. Han försöker i alla fall smita när den kommer fram. Kanske att jag ska ta med tejprullen när jag ska klippa klorna?
Eller så är det jag som inte lyckas vara nog bestämd vid de andra tillfällena bara. Förmodligen.

Rolig kväll

Igår hände inte mycket men idag däremot hände det mer.
Jag slutade jobbet kl 14 idag så jag och Kipper och S åkte ut till skogen igen och gick en bit. Efter en stund dök det upp 2 rådjur men Kipper brydde sig inte. Good Kipper! Bra träning i alla fall för sedan nosade han där de hade gått och struntade i det sedan. Bra för bruksspår.
Nu på kvällen har jag varit med H och Ebba, en svart labbedam som är lite till åren. Hon var väldigt förnäm mot Kipper så det är bra att han får träffa lite olika typer av hundar. Vi släppte dem ett tag och gick sedan vidare till en träningsplan. Kipper överraskade med att vara riktigt duktig. Vi tränade på sitt-stanna kvar och ligg-stanna kvar och här och hopp och lek. Och inkallning förstås. Fick vara arg ett par gånger när Kipper sprang till Ebba. Kanonstörning, jag är riktigt nöjd med dagen. Efter det så gick vi en kort koppelpromenad runt byn. Vi mötte 2 andra hundar som Ebba nosade på men Kipper såg dem överhuvudtaget inte. Kanonbra tycker jag. Vill inte att andra hundar ska vara så intressanta.
Nu är kipper trött. Ska försöka ta lite nya kort, jag lovar.

Tjoho!!! Det rör på sig...

Idag när jag och Kipper och S var på "långpromenad" så kissade Kipper ute! Hurra, det händer oftare och oftare nu.
Han har ju haft sånt besvär med att göra ifrån sig på "allmän plats". Men nu ikväll när vi var och gick i kvarteret så kissade han också. Jag är faktiskt glad för det, så det så. Känns som man börjar ha en riktig hund ju. En sån som man kan gå ut och rasta.
Precis när jag sitter här vid datorn så ringer K (en gammal räddningskompis) och frågar om jag vill hänga med på räddningsträning V.46. Om jag vill! Det ska bli jätteskoj!
annars måste jag berätta om när vi var ute i skogen idag. Efter jag hade gått rundan i skogen så satte jag in S och Kipper i bilen och tänkte bara gå en bit efter vägen och kolla om det fanns nåt enris. Jag gick in i skogen och vände i princip och när jag kom tillbaka till bilen så fick jag för mig att Kipper skulle få spåra mig där jag hade gått. Sagt och gjort. Ut med hunden igen (han var rätt trött) och promenad runt spåret. Kipper spårade! Väldigt bra faktiskt. Tyvärr så missade han frolicen jag hade lagt i slutet i brist på annat. Men ändå. Jag berömde mycket och gav honom godis. Hoppas det räcker så. Snart ska väl poletten ha trillat ner. Det verkar så.

Nu till en ny vecka

Alla Helgons Dag

I går kväll var vi och hälsade på Vicky, den där labbedamen som jag pratade om förut. Kipper och Vicky lekte länge och Vicky var jättesnäll med Kipper. Allt gick fint till.
I dag har vi köpt en till soffa så Kipper och S fick vara hos mormor fast det är lördag. Innan det så var vi skogen en timme i strålande väder. Kipper gjorde sönder S:s nya vante så det blev lite grin men annars hade vi trevligt.
Jag övade lite inkallning (det behövdes!) och lite annat. Sedan dammsög vi huset och gjorde rent allmänt fint hemma.
Efter det så gick vi på kyrkogården och tände ljus på gravarna. Mysigt och Kipper var så klart med. I koppel då.
Kallt blev det i alla fall. I skrivande stund är det -9 grader. Usch!
I kväll har Kipper varit underbar.s
Jag har tejpat öronen igen föresten. Annars flippar dom hej vilt. Och all päls (ull) har Kipper tappat. Skönt för då slipper den sitta på alla kläder. Så nu väntar jag på riktig päls, men den är på gång ser jag.
Kipper ser riktigt fin ut i kroppen nu, tycker jag. Harmonisk och rätt kraftig. Önskar att jag hade tagit fler kort men jag kan inte riktigt koncentrera mig på det.

RSS 2.0