Kosocialisering

Eftersom Kipper ligger och sover vid mina fötter när jag är på internet så kan jag ju berätta vad som hände i eftermiddag:
Jag hämtade Kipper hos mormor och där hade han skött sig fint. Nu behöver hon bara ha med sig vattensprutan under armen så är han som en ängel!
Men i alla fall: Vi for sedan och hämtade S på dagis (inget skrik i bilen) och sedan ville jag göra nåt med Kipper innan middagen. Så vi for till arkeologstigen och där såg vi kossor. Perfekt, tänkte jag. Här stannar vi.
Ut med halva familjen och Kipper fick gå i koppel mot hagen som var inhägnad med eltråd. Som tur var så var tråden högt upp så Kipper kom under de. Sedan nosade han och kossan på varandra! S höll på att gå åt av spänning. Sedan upptäckte vi att det nog var tjurar....
Efter det så gick vi en liten sväng på stigen och övade inkallning. Inte så lätt utan godis och med S med som gastar hela tiden. Gick hyfsat dock.
Sedan har han varit en pärla hela kvällen, inga problem. Bara ett litet. Jättelitet. Skitlitet. Bajslitet.
Skithögen sket inne! Och vi hade nyss varit ute. Fast det var mitt fel för jag var ute för kort för jag höll på att frysa ihjäl.
Så nu har han bajsat inne 3 gånger sammanlagt. Not so Good Kipper. Matte älskar dig ändå. Puss.

Tisdag

Hej alla Vänner!
Kipper ser spöken! Eller så har han rätt: på vår inhägnade baksida så smyger det iblamd omkring ungar och annat löst folk och det är jättemörkt där. Det tycker han är lite läskigt och det tycker jag med. Så vi står där och lyssnar och stressar upp varandra. Inte bra alls, fniss. Nä, tiden går, bäst att socialträna lite mer, snart är han 12 veckor! Fatta vad fort tiden går! Vi ska även öva kontakt efter ett tips från brorsan Gibson.
Vi har i alla fall lekt jag och Kipper. Vi har lekt med en rosa trasa. Jag vinner nästan varje gång.
En sak som jag inte gillade i morse är att Kipper var helt orolig och pep som en gris i bilburen på dagis. När jag kom tillbaka så slutade han dock. Undrar om det föranleder någon åtgärd eller om jag ska avvakta. Ska fundera på det.
Måste nog lämna honom ensam lite snart.
Idag ska jag klämma in en skogspromenad tror jag och öva kontakt och inkallning.

Måndag och ny vecka

Eftersom det inte är nåt fel på min valp så måste jag börja skärpa till mig och planera för framtiden:
Vi ska hitta nån annan trevlig hund att busa med
Lära oss kissa på allmän plats
Lära oss bajsa i koppel
Vi ska träna apportering=lämna grej i Mattes hand (lär bli ett långt projekt)
Vi ska öva inkallning och kontakt i skogen och på okända ställen
Vi ska träna mer på hantering och gå i koppel
Till Catta: Nja, det känns lite långt att åka till Ume för att ställa ut, jag har blivit såååå bekväm på äldre dar. Men hoppet finns. Om andan faller på. Ska fundera på saken. Känns avlägset med utställningar, Kipper kan inte gå i koppel, än mindre springa eller stå stilla....

Trevlig Helg!

Nu har vårt helgsällskap åkt via IKEA hemöver. E och S Milan dömde inte ut Kipper i alla fall. Skönt. hela kvällen var han som en riktig hund. Han var trevlig, lekte, åt och sov. Inga konstigheter alls. Fantastiskt!
Däremot tyckte de väl att han var energisk och envis. En ganska typisk valp, inget att göra handskar av ännu i alla fall.
Hela söndagen har åckså gått kanon. I morse sov han till halv 10 och jag med. Man kan inte annat än vara glad!
Nyss var jag iväg med S till mormor och passade på att lägga ett litet spår till. Nja, polletten trillade inte ner idag heller. Men pinnen var högintressant! Så jag gjorde 2 uppletande av liten spårpinne istället. Han är så duktig på det!
Måste bara få ner nosen på honom, men det kommer.

Lördag

Nu sitter jag här och väntar på att E och S ska komma hit och umgås i helgen.
Kipper var skitjobbig i gårkväll. Jag gick en promenad och jag och S var på en liten skogstur med honom men han tackade med att vara en pain hela kvällen. Sket inne dessutom, för att inte tala om alla gånger han pissar...
Nu på lördagförmiddag har han i allafall varit en ängel!
Vi har städat och stått i och han har bara hängt med och legat brevid. Sedan for vi tilll stan och han låg så snällt i bilen.
Jag tog ut honom en stund på byn för att han skulle få kissa men han KAN INTE kissa på okänd plats. Jobbigt.
Nä nu ska vi iväg och handla. Han har förresten kräkt blankt slem i mängder idag. Stackarn var alldeles illamående och dreglade och det rann från ögon och nos. Knepigt. Det var som att han var förgiftad. Men nu är han pigg igen. Inget stoppar Kipper! 

Fredag

Igår var det kalas hos oss. Jag höll i Kipper så gästerna fick hälsa på honom (han blir liksom lite för glad och uppspelt). när han hade lugnat sig så gick han och sov. Hurra! Annars så försöker vi "bygga bort" våra vardagliga problem med barriärer och liknande. Han visar ingen tendens till att bli rumsren i alla fall. Suck.
Positivt: Otroligt glad och aktiv hund!

Torsdag

Det är svårt att inte umgås med Kipper hela dagarna. Han är ju hos min stackars mamma nu. Hon har fullt upp. Hon passar Kipper heltid och S halvtid. Men hon är tuff.
jag vet ju inte riktigt hur Kipper har haft det under dagen även om jag får rapport.
Igår kväll så la jag det första spåret. Det var 20 m och liggtid 5 min. Det gick inte så bra, Kipper visste ju inte vad han skulle göra. Men han plockade upp pinnen som jag hade lagt i slutet i alla fall utan hjälp av mig. Good Kipper!
Ska göra om det några gånger till så får vi se. Jag hjälper honom inte alls, ingen dragning eller så.
När vi kom hem så dammsög C så det lät nåt hemskt. Kipper knatade upp för trappen och fram till dammsugaren bara. Den låter verkligen hemskt, det är en påslös. Däremot så blev han liiiite skeptisk till 2 tjejer som kom emot honom men när de sa Hej så blev han jätteglad.
I morse så hade han lärt sig att hoppa upp i soffan. Det innebär att det blir svårt för S att äta sin frukost där framför TV.n.
Det kanske tvingar fram nya, bättre vanor.
Det som var mest positivt var att igår kväll så lekte han och gick självmant och vilade flera gånger. Toppen!

Ny dag, nya tag

I morse bestämde jag mig för att inte bråka så mycket på Kipper. När han hälsade på S så får han ha en sak i munnen att hålla i. Då kunde vi gosa och berömma honom och han blev så glad att han höll på att krypa ur skinnet.
Jag ska i fortsättningen koncentrera mig på att stävja dominansen i andra situationer än "i famnen". Där ska det bara vara mysigt. Och föressten, i alla andra situationer är han ju inget jobbig. Att det ligger ör honom att vara dominant är klart men jag tror inte att han fixar det ännu riktigt. Han går som sagt var upp i stress och det ska jag förhindra med att inte ta i honom och inte vara så "arg". Det funkar inte. Måste se till att han inte går upp i stress istället.
Varför känns det som om jag har gjort detta en gång? B, känner du igen nån hund jag har haft som har betett sig så här?
Jag får flash backs varje dag.....
Tack ni som har brytt er om mina problem!

Taskig relation

Vi är lite ovänner jag och Kipper.
Jag kommer inte underfund med hur han fungerar.
När jag försöker ta i honom, säga åt honom att upphöra med det han håller på med, så går han in i stress. Inte kul.
Funderar på att lägga ner allt några dagar och se vart det leder.
Det kan inte vara meningen att han ska fly från mig när vi har bråkat, då måste jag ju göra fel. Han förstår mig inte och effekten uteblir. Suck. M tröstade mig lite idag i alla fall och sa att det är normalt. Men tråkigt är det. Jag vill bara att vi ska ha det bra. Skulle inte ha valt en dominant valp. Dum som jag var trodde jag att det skulle bli lätt. Det blev det inte.
Vi var hos veterinären idag. Allt var OK med Kipper. Två oberoende personer inne på veterinärstationen sa: vilken dominant valp!!! Jo, jag vet, sa jag. Kipper är i alla fall otroligt positiv och modig när det gäller nya saker. Han är dessutom rätt hård så det är inte lätt. Hur ska det bli när han kommer in i könsmognaden?
Nu låter det som att allt är skit. Det är det inte. De som känner mig vet hur lätt jag har att prata om det som inte är perfekt. Det som är bra det är bra. Punkt. Det behöver man ju inte häva ur sig, eller hur?

Tung kille

Glömde: Jag vägde honom i morse också, några dagar efter 10 veckorsdagen: 6,5 kg

Söndag och mycket att göra

Idag har vi verkligen jobbat på. I morse gick vi bort med skottkärran upp i skogen till komposten hela familjen. Direkt efter det så åkte vi in Sundsvall eftersom S skulle få gå på sin första bio, Mamma Mu. Skoj för henne och skoj för mig och Kipper som skulle "gå på stan". Vi gick och gick och han hälsade på alla drakar och diverse löst folk, en whippet med matte, några tonåringar mm. All trafik bekom honom inte. Det var bara en sak: när vi kom till torget så var det nån slags hockeyturnering där (på konstis) så det small rätt bra i sargen. Då tyckte han det var liiite läskigt. Det var första gången jag såg nåt på honom. Men det är klart, han blev nog trött bara av promenaden dit. Sedan gick vi över ån och tillbaka igen. Då märktes ingenting på honom fast jag ser ju att han är trött. Sedan tyckte jag att vi skulle vila i en park. Det tyckte inte Kipper men har var ändå rätt så duktig. Sedan blev han övertrött så då fick han sova i bilen tills S och C kom tillbaka från bion. Efter det så for vi direkt till vår sommarstuga och röjde lite. Då reagerade han även för swirren som man klipper gräs med men det gick också fort över. Där blev det en skogspromenad och lite röj på tomten.
Det som är liiite irriterande med Kipper är att han har lite svårt för att göra ifrån sig borta. Men idag pinkade han i alla fall på stan och efter mycket tjatande även vid stugan. Hurra! (Man får vara glad för det lilla)

Lördag

I morse bestämde vi oss för att gå en "långpromenad" i skogen. Kipper röjer verkligen i skogen. Vi gick inte på nån stig utan där det var en massa träd och kvistar som låg överallt. Men blev nästan rädd att han skulle skada sig på dom. Vilken hönsmatte jag är, jag vet.
Sedan efter det så for vi till Farmor. Kipper fick gå på hennes "hiss", en rullstolsramp av plåt. Det märktes inget, han bara gick. Sedan så skulle C klippa häcken där och Kipper är verkligen inte ljudkänslig, han kollade bara vad det var sen brydde han sig inte det minsta. Eftersom han hade varit i farten från klockan 9 till klockan 14 så var det läge att låta honom sova i bilen själv och det gick jättebra. Jag sprang var 5:e minut och kollade på honom. Så söt i bilen!
Ett och annat fnatt har han också hunnit med i eftermiddag, men men.
Får se vad vi hittar på imorgon.

Fredag och mycket nu

I morse vaknade jag jättetidigt, runt 6. Vad jag ångrar att jag har tagit upp kipper i sängen på morronen för att gosa. Nu försöker han komma upp vid 4, 5, 6 osv. Suck. Men han går snällt och lägger sig igen när jag väser: Stick!
För att inte väcka övriga familjen så fick han efter vi hade varit ute följa med mig in i badrummet medan jag duschade.
Det var också bra passivitetsträning ju. Han lade sig kloss i duschväggen. Sedan blev det frukost.
Lämnade in bilen på service i morse så igår lånade jag en liten plastbur av M att ha i Renån så C kan skjutsa S till mormor på eftermiddagen.
En sak som är rätt onödig är att Kipper (som alla andra hundar) får fnatt när han är blöt, vilket han blir varje gång han är ute nu. C sa att han hade rusat ner för trappen, vidare in i vardagsrummet, hoppat upp i soffan och snott halva S:s macka med skinka! Jag blir så orolig att han ska skada sig! Men han verkar rätt tålig...
Glömde väga honom igår på hans 10 veckors dag (9 veckor vägde han 5,4 kg) och funderar fortfarande på avmaskning.
Nu väntar en förhoppningsvis lugn kväll och helg.
Igår kväll la vi honom i sin bur i vardagsrummet. Det tog kanske 10 minuter innan han var lugn och så öppnade vi buren men han sov kvar en halvtimme i alla fall. Hur länge brukar en 10 veckors retrievervalp sova???? Jag tror Kipper sover för lite....därför blir han övertrött och speedad. Min teori. Men han "får aldrig vara i fred" eftersom det alltid händer saker i vår familj.

Torsdag och längtan

Idag har lille Kipper fått vara hos mormor hela dagen. Jag ringde på lunchen och det verkar gå bra.
Längtar efter honom ju, är tråkigt att vara på jobbet och längta hem.
Längtar även tills han blir stor men ska försöka ta vara på den här "härliga" valptiden!
På morgnarna när jag väcker honom är han så gooo! Då kan vi gosa och mysa i sängen utan att han biter eller sprattlar det minsta lilla. Annat är det kvällstid. Då kommer pirayan fram. Fast han får såklart inte bitas. Men valpmunnen är så mysig ju.
Längtar tills helgen, då ska Kipper förhoppningsvis få träffa Vicky, en 9-årig labbedam som det är sjukt mycket fart i.
Sedan ska vi hinna med en skogspromenad tror jag. Då ska vi träna inkallning mm.

Onsdag

Igår var vi på klubben för första gången. Det var väl sådär. Svårt att stå still, då börjar han pipa. Kipper nosade av träningsplanen och vi tränade lite kontaktövningar som gick suveränt.
Idag har jag varit med honom halva dagen. Var tvungen att ta vår andra bil, lilla renån, men han låg så fint på passagerarsätet.
Kipper är mycket lugnare nu men vi måste fortfarande "lägga" honom att vila. Gör man inte det så varavar han upp och kommer aldrig till ro. Så vi hade en liten fight igen eftersom han inte vill lugna ner sig. Nu bara 20 minuter. Vilka framsteg va? Jag tror dock att dominansen ger upp för att gå över i nån slags panik när han är fastlåst men det kan jag inte göra så mycket åt. För att slippa bråka så mycket när han är trött så ska vi låta honom vila i en bur brevid oss i vardagsrummet i stället. Så slipper det bli så bråkigt när han är övertrött.

Chock

Kunde inte blogga igår för jag var i chocktillstånd.
Hur kan min goa lilla Bääääbis vara ett sånt monster? Det tog över 30 minuter att få honom lugn i går kväll. Jag ville bara att han skulle mysa med mig men se det ville inte Kipper! Han viftade och krafsade med sina små ben och försökte komma ur mitt grepp i 30 minuter!!! Puh. Men efter det så var vi jättekompisar.
Idag på lunchen så har jag varit hemma och myst med honom och tänka sig vad mysigt det var då.
Längtar tills ikväll då jag ska klippa klorna och mysa mer. Tycker det känns prio 1 just nu.
Vi ska även sätta oss ute och bara vara stilla.

Glömde det positiva!

Vi har ju tränat apportering ju, och för första gången kom han till mig med grejen!!! tjoho, det finns hopp!!!

Söndag

Idag har vi satt upp en grind så Kipper inte kommer under trappen.
Jag tror han har kissat inne 10 gånger idag. Inte roligt.
Imorgon ska jag jobba. Hur ska det gå? Den som ska passa Kipper får det jobbigt. Maken till överaktiv hund har jag aldrig träffat på. Noggnällt.
Vi tränade lite idag i alla fall. Hur underbar som helst att träna med, synd bara att han vill göra det jämt. Eller? Det är ju jättebra men han tycks inte fatta att han är en Bääääbis. Ska tvinga honom att sova lite mer. Har läst igenom pärmen som vi fick med på köpet. Nja, är lite gnällig idag märker jag. Ska göra handskar av honom.

Lördag och kräks

Igår kväll kräktes mattes lilla prins. Även fast man inte är förstagångshundägare kändes det inte bra, var tvungen att ringa ett samtal. Tack för hjälpen i en stressad stund!
Han hade troligtvis ätit för mycket gräs, svamp, skit, whatever, igår. Jobbigt att han alltid ska ha nåt i munnen!
Nu mår han bra i alla fall.
Igår när han hade spytt så kastade han givetvis i sig hälften av spyan igen innan jag hann blinka! När jag skulle lyfta bort honom så vrålmorrade han! Hagalen fast han mådde dåligt. Fniss. Så en timme senare kräktes han upp det också och då hann jag med och sedan gick vi isäng.

Vi har varit på en utflykt på förmiddagen idag till vår sommarstuga och gått i skogen. Kipper ville smaka på ALLA ruttna svampar i skogen. Suck. När vi hade gått ett tag så ville jag bära honom förbi en massa stugor. Det ville inte Kipper. Snacka om att kämpa i min famn. Han fick komma ner lite senare när han blivit lugn.
Ikväll ska vi äta middag hos mormor och morfar.

Hundmöte

Nu på eftermiddagen har vi varit hos mormor igen, hon har så stor gräsmatta att vara på. Fast fy vad det är kallt, bara 11 grader.
När vi skulle därifrån kom M och ville att Kipper skulle träffa Syrrorna: 2 bruna kelpiedamer i sina bästa år.
Vi gjorde så och det var jätteskoj att se. Kipper var väldigt avvaktande först men tinade sedan upp och gjorde egna lekinviter. När syrrorna ökade takten hängde han inte med längre så då tog han ett ben och gnagde på istället. Det gick alltså precis toppen!
Nä, nu väntar McDonalds!

Fredag

Sista dagen på min "lediga" vecka som inte blev så ledig. Både S och jag  har varit dåliga. Men vi har mest tagit det lugnt i alla fall. Det måste man ju när man har en bääääbis hemma.
Igår kom H och E och hälsade på. H gjorde sitt bästa för att stressa upp Kipper och lyckades också. Men kul hade dom.
Imorse gick vi på en koppelpromenad till hembygsgården. Det har kommit upp nya skyltar med "rastning av hundar förbjuden" där. Jag är inte förvånad. "Alla" måste sätta käppar i hjulet på mitt hundägande.
Vi gick där i alla fall! Släppte Kipper och tränade inkallning. Det var mycket att lukta på där så det var bra träning.
Men vilken stenget han är! S och han for och hoppade på klipporna, man kan inte tro att han bara är 9 veckor.
I kväll ska vi på McDonalds men det blir till att käka i bilen.

Miljöträning

Nu har vi varit på mitt jobb och hälsat på. Fast en del arbetskamrater gjorde sitt bästa för att skrämma honom så skötte han sig finfint. Good Kipper!
Jag tror nog att alla tyckte han var söt.
När vi stog där ute på parkeringen (vi får ju tyvärr inte ta in hundar på området) så började han slicka på en kartongbit.
Lite senare såg jag att det var en gammal tårtkartong som det var fullt med mögel i! Vad är det för äckelhund jag har fått?
Världens bästa Ville skulle aaaaldrig ha gjort nåt sånt. Han gick inte ens på gräs där nån hade kissat.
Nu trodde jag Kipper skulle somna på en gång efter äventyret, men inte.

Torsdag

Igår var vi ju och "badade". Kipper var i med tassarna men hade väl ingen anledning att slänga sig i och simma.
Han plurrade i en pöl som några ungar hade gjort så han blev i alla fall blöt och skitig.
Dessutom hittade han en fågelfjäder på stranden som han stolt bar omkring på! Räcker det som träning, Carina?
Tror inte det blir så mycket mer fågel här nu på ett tag...
Han har även hunnit med att rulla sig i nåt gegg ute. Han var i koppel och plötsligt bara hängde han sig ner och gnuggade nacken. Hm.
Han drar i kopplet hejvilt, men det är inte så konstigt med mig till matte. Alla mina hundar som jag ska fostra drar i kopplet. Fast nu beror det mest på hans framåtanda, eller hur? Det gör det väl?
Idag ska vi hälsa på på mitt jobb. Det ska bli skoj.
Klippte klorna igen i morse.

Onsdag

Nu har jag blivit sjuk. Jobbigt att inte få snyta sig på natten (för då vaknar Kipper). Fy vad jag är fjantig. Men rädd om sömnen är jag.
Idag har Kipper haft sitt första retrieverfnatt. Kul!
Annars så händer inte mycket nytt nu. Skönt.
Idag ska jag och Sara ner till älven och kolla om han vill gå i vattnet. Jag tror inte det, ska bli kul att se i alla fall.

Underbar jycke

Ikväll tog vi en lite längre sväng med bilen och det gick jättebra. Bara lite pip ibland.
Har även tränat på Nej genom att lägga fram en godis och han inte får ta den. Snabblärd hund det här.
Han har så otroligt fin kontakt, det är roligt att vara med honom.
Har pratat med Carina idag och hon sa att alla syskonen sköter sig fint. Härligt.

Tisdag

I går kväll bajsade han inte innan vi skulle sova så jag gick upp vid 4-tiden och kissade och bajsade honom. Sedan skulle vi sova igen och det är inte lätt att ha mig till Matte eftersom jag blir inte glad om jag får en sömnskuld. Så det gick bra. Kipper sov till halv åtta! Fast Husse gick upp vid 6. Jag låg och förde över "sov sov sov" till honom och det lyckades!

Nu har han lärt sig att springa upp och ner i trappen, den är öppen och lång, så nu springer han mellan mig uppe vid datorn och Sara nere vid TV:n.

Han verkar ha blivit mattokig nu (precis som sin bror, Festis). Han gillar rå svamp som växer ute. Urk.
Igår kväll kom Maud och Siv och hälsade på honom. De verkade nöjda som det såg ut.

Det börjar lugna ner sig och lite rutiner finns väl nu. Kan säga tt det är mycket knepigare att ha familj och valp samtidigt.
S har fått flera tröjor med hål i och F försöker lära honom tusen kommandon på en gång. Man kan inte vila så mycket när valpen sover på dagen, valpen får svårt med lugn och ro eftersom S bara vill vara med honom när han sover och jag kan komma på tusen andra nackdelar. Fördelarna är väl självklara. Nu ramlade han ner för trappen. Jaja, han måste lära sig att ta det lugnt. (Blivande räddningsämne?)

Annars är jag helnöjd med honom! Det är så roligt att ha hund igen.

Måndag

Idag har det varit jobbigt för Kipper! (Och mig) Vi har tränat bilåkning:
1:a turen gick till mormor: Inte kul. Satt fast i gallertaket på buren.
2:a turen gick hem igen: Lite bättre, men skrek halva vägen.
Nu sov vi ett par timmar innan det blev dags för 3:e turen till mormor: Mycket bättre. Lite pip bara och jag kunde börja andas igen. Inte ens jag är så hårdhjärtad att man kan ta hundgnäll hur länge som helst. Tänkte hela tiden på om jag skulle gå bet. Men 4:e turen hem igen var han knäpptyst! Hurra!
Hos mormor fick han nosa av och smet under deras bod. Vi tränade inkallning med framgång.
Ikväll ska jag nog köra lite bil igen och gå en liten koppelpromenad.
Igår kväll när vi gick i koppel runt huset så kom Harry, en 1-årig goldenhanne och ville leka. Där gick gränsen för Kipper som bara ville hälsa på Harrys matte.


PS: Jag kan bara fota tervar, de är så lugna och gör som man säger:)

Mer träning

Vi har varit i bilburen 2 gånger till idag. 1:a gången medan jag pratade i telefonen i några minuter. Det gick lysande. Han fick gnaga på en tjursnopp. Gång nummer 2 var nyss. Lite gnäll men sedan attackerade han Saras gosegjur som han hade fått som sällskap.
Det som är mysigt med valp är att man får sova mitt på dagen. Jag, Kipper och Sara sov mellan 16 och 17 i sovrummet.
Det märks att Kipper var dominant i kullen. Jag tror han saknar sina syskon att tukta då och då. Så han försöker med allt annat. Mina ben, gosedjur, Sara mm. I morgon kommer Freddie och då lär det väl gå vilt till.
Har varit på en liten, liten promenad. Han är rätt cool, bryr sig inte om mycket. Vill gärna undersöka. Hoppas det håller i sig. Jag har lyckats tagit några kort:
Här
Fina va? Ska träna på det också. Lovar!

Söndag

Jaha. Idag har vi tränat bilburen. Han skrek i säkert 30 minuter. Suck. När han hade somnat och jag skulle ta ut honom, gissa vad som hände då? Jag fick fingret av honom. Så han fick sova nästan klart. Ihärdig jycke det här.
Har även tränat nej med godis. Han fattar ingenting. Man får verkligen förklara. Har även tränat lite apportering, eller kollat av den rättare sagt. Han springer efter men kommer inte tillbaka. Han lägger sig och gnager på grejen. Fnys.
Ägandebegär har han också. Men vi är fortfarande kompisar. Han kan sitt namn om jag säger det med lätt hysterisk röst. Kissar och bajsar gör han oftast ute. Sover bra på natten, han är väl utmattad stackarn. Nä, skojar bara, vi tar det ganska lugnt. Tack Amanda för bloggen och bilderna! Ska försöka ikväll att fixa lite själv.

Bilder

Amanda: Här kommer lite bilder från lördagen, dock är det lite svårt att knäppa kort på jycken för har är aldrig still. Ha överseende med dålig kamera kvalité på mobilen och halvgaggiga vinklar. På återseende.


Kipper sitter och filosoferar


Sniffar på mitt knä


Och avslutar matspjälkningsprocessen

Lördag

Idag har vi sprungit in och ut för att Kipper ska få kissa och bajsa. Han är ganska duktig men blir förvirrad när jag berömmer honom hela tiden medans han kissar. Han får vänja sig. Är jag glad så hörs det. Tvärtom också.
Blev riktigt sur på honom när han försökte rida på mig när vi lekte på altanen. Då klippte jag klorna som straff. Ha. Det gillade han inte. Vi har också gått på första koppelpromenaden. Det gick strålande. Det som inte går så strålande är när Conny ska passa honom. Då kissar han inne. Fniss. Tur att han är så söt. "Varför kissade han nu???" säger Conny.
"Ja, men du har ju härjat med honom", svarar jag. "Ska man inte kunna leka med sin egen hund?".
Jaja, det blir nog bra.
Har gjort i ordning bilburen också och han fick leta godis i den för att vänja sig. Det känns som viktigt att han blir trygg i buren snabbt så man blir lite mobil. Jag har tendens till lappsjuka redan.

Äntligen hemma!

Vi kom hem på fredag eftermiddag.
Efter mycket skrikande i bilen så somnade han till slut. Vi rastade i Älandsbro.
När vi kom hem undersökte han huset och baksidan som vi har hägnat in.
Vi började med att bada honom i diskhon. Det gick rätt bra bara vi hade tillräckligt varmt vatten.
Vi tränade lite kontakt och på namnet.
Äter gör han inte så bra men blir hysterisk när jag tar fram godis. Han kan titta på mig i flera minuter.
Han sov under sängen från 23 till 06.30. Härligt!

RSS 2.0