Halloween

Ikväll blir det busellergodis med S. Om jag tar med Kipper så blir det bara bus så han får nog stanna hemma. Jag har ju varit borta några dygn, eller snarare inte varit hemma:) Husse tyckte att Kipper uppförde sig MYCKET bättre när inte jag var hemma. Jasså, sa jag, hur kan det komma sig tro? I morse tror jag att jag kom på det:
Jag kom ju hem så sent igår kväll så det var bara att gå och lägga sig så jag hann inte vara med Kipper så länge. Så i morse när jag åt frukost så kom Kipper och satte tassarna i mitt knä. Jag försöker ignorera ett tag (som jag alltid gör) men då börjar han använda klorna frenetiskt. Vad gör då jag? Jo, då lägger jag ifrån mig skeden och ägnar mig åt Kipper: Jaha var det lite kärlek du ville ha, gubben och klappar och gullar i flera minuter!
Läraktig hund det här. Mindre läraktig Matte.
En annan sak som bekymrar mig är att det tydligen går att lära brorsorna en massa saker. Som fot, ligg och stanna.
Kipper ser oftast ut som ett frågetecken eller så är han så speedad så inget går in i alla fall.
Nåja, vi vilar oss i form

Ny mat

Nu har jag bytt mat tilll Kipper. Blandade 50/50 med den gamla. Hoppas det räcker. Så inte Kipper blir dålig i magen nu när jag ska bort i två dygn igen. Jag tycker att jag inte hinner med så mycket som jag skulle vilja. Men det blir väldigt lite TV-tittande i alla fall och det var ju det som var meningen.
Kul att höra från syskonen! De är lite olika men ändå samma på nåt vis.
Nä, nu måste jag packa, taxin kommer 5 i morron bitti. Skriver mer på fredag.

Pälslös

Hur kan en valp fälla så mycket päls, undrar jag igen. Det måste väl vara nåt fel? Kipper är inte ens 4 månader än ju.
Hur är det med syskonens päls? Kipper har ingen ull alls kvar och de sträva håren lossnar också lätt. Kan det bero på den fantastiska och dyra maten som bara går att köpa hos veterinären och som jag också kommer att byta?
Hoppas det inte är nåt annat fel bara.
Nyss var vi på en kvällspromenad runt kvarteret. Har också tränat lite apportering och lite lydnad. Kipper var väl med i matchen nästan hela tiden.
Klippte klorna också så nu får man akta sig ett par dagar igen. Aj.

Hemkomst

Gissa hur glad Kipper blev när vi kom hem?
Annars finns inte mycket att berätta. Har ju varit ifrån honom hela helgen.
Jo, han vägrar äta själv hemma hos mormor. Mormor måste mata honom. Men båda verkar trivas med det så de får väl hållas.
Det första han gjorde när han kom innanför dörren här hemma var att gå och kissa i trappen! Dumma Kipper.
Annars är allt lugnt och en ny jobbvecka börjar i morgon. Jippi.

Ojojojojoj!

Kipper lyfte på benet när han kissade! Helt otroligt att han gjorde det redan....suck.
I alla fall så åker vi till Stockholm i helgen, utan Kipper. Ska bli skönt. Mindre skönt för mormor dock som ska ha både S och Kipper.
Mormor tyckte Kipper var så svår att gå med i koppel. Va, tänkte jag, nog drar han lite och så men jag har inte tyckt att det är så farligt. Jag gick samma sväng som hon brukar gå (mötte en springer spaniel) och Kipper gick som vanligt.
Ja, nu ja, säger mormor. Jag brukar ha S cyklande snett framför! sluta med det då, sa jag.
En bra sak som mormor har lärt Kipper är att när hon stannar ute så lägger han sig. Jag såg ut som ett frågetecken när Kipper bara föll ihop och la sig i viloläge när jag kom på deras uppfart. Ja, sådär gör han jämt när vi stannar till en stund, sa mormor. Det är ju strålande! (Försök det med en terv!)
Nä nu blir det paus i bloggen tills söndag kväll. Får se hur han har skött sig hos mormor.

10,4 kg!

Vart ska det sluta? Nu väger han hälften av det han ska väga som vuxen, nästan i alla fall.
Nu är kipper 15 veckor (imorrn).
Idag medan vi väntade på S jympa så släppte jag Kipper på idrottsplatsen brevid skolan. Tränade inkallning, sitt och stanna kvar. Men jag tränade naturligtvis för länge, tränade en kvart högst, men troligtvis för länge ändå. Kipper fick spel och ville bara busa. Jag kan inte hantera det, jag blir svinarg då men måste tänka: han är bara 15 veckor...det känns som om han driver med mig. Eller att han har ont nånstans. Ju mer vi rör oss, eller är aktiva på nåt sätt, ju mer krånglig blir han. Inte bra. Är vi bara hemma och gör ingenting så är Kipper lugn. Knepigt. Undrar om detta beteende växer bort?
Jag är nog lite snabb att gå på med kravfasen men ändå. Han kan ju sitt. Då ska han kunna sitt ute också. Även 5:e gången jag säger sitt. Observera att vi hade låååånga pauser emellan. Han sprallar upp sig och det är då det blåser genom hans huvud. Vad göra?
Nu sover han nedanför mina fötter.

Redan tisdag

Nu går det undan. Idag har jag lämnat volvon på service och det innebär åka framsäte i Renån för Kipper. Det går hyfsat.
Annars händer inte mycket. Igårkväll så var vi på en liten promenad runt kvarteret. Vet inte varför men efter den så blev Kipper helt galen. Han sprang runt runt i kopplets längd och stressade på utav bara den. När vi kom hem så hängde tungan som en slips. Helt otroligt, varför blev det så?
Gruvar mig för att klippa klorna igen. Rivsåren på händerna är nästan läkta nu och jag vill inte ha nya. Alltså själva klippningen går bra men Kipper har den egenheten att krafsa på folk för att få lite uppmärksamhet. Bra eller dålig uppmärksamhet kan kvitta tycker Kipper, bara någon ser honom. Och om klorna är vassa så går det bara inte att ignorera honom.
Nu när jag gick uppför trappen till övervåningen så klev jag i nåt blött. Troligtvis har Kipper kissat mitt på ett trappsteg nu i kväll. Slött av honom att inte orka gå upp till avsatsen...
Resten av kvällen ska vi bara vila.

Slapp-söndag

Idag har vi inte gjort mycket. Kipper har vilat hela dagen, iofs bra att träna på det också.
Ska väl gå en promenad runt kvarteret när S har somnat.
Öronen är som sagt var jättefina nu. Ska jag sluta tejpa då eller? Måste ringa nån som vet.
Han ser inte heller längre ut som en banan i kroppen. Han börjar bli hög på benen, lill-gubben.
Igår kväll var vi ensama jag och Kipper och han låg i min famn och vi myste säkert en halvtimme. framsteg mot för förr det. I vår familj är jag favoriten, sedan kommer S och sedan resten. Och så mormor förståss!
Nyss fick Kipper en bit morot av S. Han lekte över 15 minuter med den. Billig leksak. Då gör han sådana dära tollarhopp.
Jättekul att se.
Det som ororar mig (för allt kan ju bara inte vara bra) är att Kipper inte fattar nåt av mina spår. Vill väldigt gärna att han ska ha fått lust på spår innan snön kommer. Sedan blir det svårt. Och jag tänkte tävla till våren. Fast det går ändå inte kom jag på. De måste väl vara 1 år och då blir det hösten i alla fall. Valpar ska födas på våren. Fnys.

Ingen städning än

Har liksom inte hunnit med det. Vi har gått en skogspromenad och gjort lite ärenden. Nu tittar jag på datorn och försöker komma igång med städningen.
Sjutton vad Kipper fäller förresten! Inte ska väl småvalpar fälla päls? Det är päls överallt....
Men hans öron är superfina efter tejpningen. Man har fått rutin nu och det går på 1 minut och Kipper finner sig i det också. Bra va?
Idag när vi var i skogen och det var soligt och fint skulle jag ta lite kort på Kipper. Det var bara att glömma. Jag var så irriterad. Han kan inte sitta stilla så länge som det behövs för min kamera att zooma klart. Så jag sket i allt. Blev inga kort. lär inte bli nåt heller förrns han är vuxen och förstår vad man säger.
Till nåt positivt: Kipper rusar inte (som en terv) fram till allt intressant i skogen. Han nöjer sig med att titta och konstatera vad det är. Skönt.
Nä, nu måste jag städa.

Äntligen Fredag

Ja, det blir en lugn helg fick jag just veta. Jag blir ensam med tok-valpen, S och F. Suck. Får väl koncentrera mig på hemmet då. Städa. Är ju alltid kul på en lördag.

Kipper är så söt med fina, perfekta öron! Gull-gubben. 

Vi tränar och tränar. På samma saker dock. Kan inte motivera mig till att börja träna annat än just sitt och kontakt och inkallning? Måste man det? Kommer jag inte att kunna tävla till våren om Kipper inte kan allt före 1 år? Tror inte det men man blir ju stressad. Jag vill minnas att Världens Bästa Ville inte kunde så mycket före 6 månader i alla fall. Och det gick ju bra! (Men han var en Terv). Suck.

Kissade inne gjorde han också. Kipper alltså. Suck.

Vill nån se på riktiga valpar så gå in på Kennel Fozasos hemsida! Ljuvliga!

Precis som om Kipper inte är riktig! Jodå, jag har bevis....
Min tumme är helt uppskuren av hans hörntand och min högra hand ser ut att ha gått igenom en köttkvarn. Suck.

Men annars är allt bra!!!!! Jag lovar....

Flippöron

Ikväll har jag tejpat Kippers öron. Jag hade bestämt för att strunta i det men det är verkligen inte vackert....
Nu när jag hade gjort det och Kipper stod i profil mot C så sa han: Han börjar verkligen se ut som tollare nu.
Ja, jag har ju tejpat öronen, sa jag. Suck. Inte vet jag om jag gjorde rätt heller. Och hur länge måste man hålla på tro? Hela livet antagligen.Suck. Kipper har världens minsta öron. Har nån av syskonen problem tro? Eller problem och problem, jag vill bara att han ska se sööööt ut ju. Eller åtminstone att man ska se att han är en tollare.
Annars så hann vi med att gå ett litet spår. Jag gjorde på samma sätt som förut, vill inte gärna ge upp den iden helt ännu tydligen. Han gick halva spåret bra och plockade visserligen upp pinnen men då fick jag för mig att han skulle ge den till mig. Höga krav, jag vet. Måste varva ner lite. Men det är ju så kul!
Nu ligger Kipper och försöker klia bort tejpen. Suck.

Kvällsträning

Igår kväll så var vi på en stor parkering i mörkret och tränade "lydnad".
Jag har haft en svacka då jag tycker att Kipper inte fattar nåt, jag har bara sett hans negativa sidor.
Men igår så gick det faktiskt jättebra. Det jag verkligen gillar är hans tempo: full fart och snabba ryck!
Vi tränar mest på kontakt, här och ledig. Sedan tränar vi sitt och lite ligg på olika ställen och situationer.
Känns som om han inte kan ta in mer just nu, eller har jag fel? Nån med erfarenhet får gärna komma med synpunkter.
Jag tycker det är viktigast att Kipper har roligt. Tränar nu bara med godis men ska försöka prova med boll kanske?
Bollar i så fall eftersom han inte kommer in med boll, eller nåt annat med för den delen! Skit-Kipper!
Måste gå nån retriever-kurs tror jag. Jag förstår mig fortfarande inte på den här hunden....
I alla fall så blev C imponerad över Kipper inne igår. Kipper har ju lärt sig att komma in i famnen med apporten för att få godis. Om han droppar den tidigare måste han ta upp den och ge mig den. "Hur lärde du han det?" sa C. Inte vet jag, sa jag. Det fattade han på en gång så han är ju smart Kipper. (På retriver-vis då, ha ha).
Men annars så är han minsann inte så smart, eller så är det det han är och  jag är korkad. Förmodligen.

Tisdag

Igår var Kipper hos mor hela dagen. Det hade väl gått bra. Väl hemma tränade vi lite på apportering och hantering. Kloklippning blev det också. Fy vad vassa klorna blir efter man har klippt dom! Jag har en 13 cm lång reva på höger hand.
I morse kräktes han galla när han vaknade, antagligen för att magen var tom? Sedan bajsade han inne! Klant-Kipper...
(Han hade faktiskt bajsat ute för 10 minuter sedan).
Annars så är han rolig att träna med. Han ger inte upp precis.
Måste få till ett spår nu....


Utställning igen!

Kipper har varit på sin andra utställning i livet. Det gick jättebra, han kom till ro till slut. Kul att se andra tollare....
Annars har vi inte gjort så mycket idag. Det börjar kännas att Kipper är lite äldre och klokare nu. Värsta valpperioden är över. Är jag ledsen för det? Absolut inte! Det här har jag väntat på. Lugn och ro och en villig hund när man vill göra något! Det är perfekt.
Ska gå ut och gå i kväll i mörkret, har barnvakt.

Utställning

Idag har Kipper varit på sin första utställning! Dock bara som åskådare. Vi var i Timrå ridhus på dvärghundsklubbens utställning. Snacka om många små bjäbbiga saker som kastade sig mot kipper när vi gick där inne. Kipper skötte sig fint, kanske lite orolig men det var väntat. Han ville inte sitta stilla. Efter det så gick vi på en liten promenad och hälsade på hästarna i hagen. Kipper nosade på en häst och den frustade tillbaka och Kipper stog blick stilla! Ville flög bakåt när han hälsade på sin första häst. Kipper är rätt cool när det gäller andra djur har jag märkt och det är ju bra.
Efter att vi hade vilat ett par timmar var det dags att gå på skogspromenad i det vackra vädret.
Vi gick i skogen vid Ljungan och Kipper fick springa lös. Inkallningen sket han i första 5 minuterna och jag blev argare och argare...På alltihop så kom det en stor svart Laban som bara dök upp på stigen. Han var 1 år och var snäll med Kipper som också skötte sig fint. Nåja, jag lugnade ner mig och tog fram mitt mantra: Han är bara 3 månader, han är bara 3 månader....
Jag gömde mig och Kipper skulle leta reda på mig. Nåja, Kipper är ju ingen vallhund så han sket i mig och följde resten av familjen. Suck. Husse fick säga att han skulle leta mig och han förstog faktiskt lite grann. Jag fick hjälpa honom med rösten till slut. Vi gick vidare och då kom jag på att han skulle få leta en grej i skogen. Husse fick hålla honom i halsbandet och jag visade Kipper en apport 10 meter ut i besvärlig terräng. Jag gick tillbaka och skickade honom och han gick direkt ut på djupet men kom tillbaka. Jag tog nåt steg framåt och då fick han vind på apporten som jag hade tryckt ner under några grenar. Det var då jag gjorde misstaget att skrika: braaaaa! så han stack iväg med apporten (så klart). Men men, är jätteglad att använder sin näsa så fint och då ser jag att det finns hopp!
Good Kipper!
By the way så både kissade och bajsade Kipper på okända platser idag! (Han blev väl tvungen)

Glömde igen

Jag vägde ju Kipper idag på hans 3-månaders dag: 8,8 kg. Undrar hur tung han blir....
Plus att han inte har kissat inne på massor av dagar nu
Plus att han kissade i skogen och i lekparken (iofs inte så bra). Bra va?

Fredag igen

Idag har vi först varit i lekparken mad S. Har varit ledig idag pga moder upptagen. Jättefin dag med fint väder. Vi var ute nästan enochenhalv timme. Det var rekord för mig i en lekpark kan jag säga, men det gick mycket bättre med en hund med och S var nöjd.Måste dock instruera S bättre. Jag tyckte hon skulle gömma sig för Kipper så fick han leta henne. Det gick väl sådär. Sedan blev det städning och avmaskning, äntligen.
Bestämde mig även för att inte ställa ut i Wången och inte heller i Ö-vik (fick inte, för liten) och inte i Umeå. Dålig start på aktiviterna. Det kanske finns nån utställning till vintern...
Jaaa, Elenor (och Birgit), ska genast testa vattenspruta ikväll. Kipper är ju hopplös när vi sitter i vardagsrummet och vill se på TV. Måste leta rätt på en nu! Nä, det är inte bra med brottningar. Det var det som kändes så fel i början med Kipper. Han blev så äckligt lik Chivas, min första terv. Inget fel på Chivas men han var väldigt stressad och inte blev det bättre av att jag bråkade så mycket med honom. Världens bästa Ville behövde jag aaaaldrig bråka på. Eller? Jag kanske har förträngt.
Var i alla fall och släppte Kipper i skogen nyss innan det blev becksvart ute. Tränade inkallningar. Gick hyfsat.
I morgon blir det utställningar! Som åskådare då förståss.

Både tråkigt och roligt!

Det tråkiga är att Kippers bror Theo inte mår så bra....

Det roliga är att det verkar ha lossnat med apporteringen. Dumma Maria ville inte tro på att hennes fina ideer inte skulle funka på en RETRIEVER. Men nu har jag gett mig. Jag gjorde helt enkelt som en RETRIEVER-uppfödare har beskrivit: Jag slutade belöna ingångarna. Heureka! En terv skulle aldrig ha köpt det, men Kipper är så himla envis så på honom funkade det. Ju mindre jag belönade, ju mer kom han med grejen och tryckte in den i min famn! "Här får du Matte, hit med min godis" Ungefär så kändes det. Jag låtsades inte se honom och han kom bara bättre för att visa mig grejen. Konstiga hundar det här. Fast det var ju detta jag ville ha. Det är inte lika lätt som en vallhund....

Annars igår så var vi på byn jag och Kipper medans S var på jympa. Alltid lika roligt att gå förbi ICA. Alla människor bara ler och vill klappa. Vi gick omkring lite och tränade kontakt. Har märkt att efter vi har tränat och Kipper får en godis så skiter han i mig direkt. Det övade vi på. Att kunna belöna och samtidigt behålla kontakten: Inte sticka med godiset alltså.

Han kissade inte "offentligt" igår heller....

Redan onsdag

Eftersom jag var i Göteborg igår (jobbrelaterat) så hände inte mycket. Kipper hade haft ett bryt hos mormor, men hon konstaterade det bara. Annars måste jag tala om att han inte har kissat inne på ett tag nu. Kan det betyda att han börjar bli rumsren? Roligt ord, det där. Låter som en inredningsdetalj: I sovrummet har jag en keramik-uggla och i vardagsrummet har jag en rumsren.
Gjorde ett litet godisuppletande i går kväll när jag kom hem. Kipper har verkligen fattat det. Godis är gott!
Jag ska väl inte behöva lägga godis i spåret? Måste träna lite fler spår...
Ska även ta ut C i skogen för att göra lite vindövningar tror jag. Alltså som figurant♥ Förr har jag inte velat blanda nos hög och låg, men nu struntar jag i det. Vi ska ha kul, jag och Kipper.
Vad ska jag träna mer? Tips välkomnas.
Jo, vanligt uppletande förstås. Men det krävs att Kipper kommer och AVLÄMNAR. Så det måste vi öva på.
"Ta emot hunden och inte föremålet" Nä, funkar inte, hunden springer iväg....
Nåja, lite motgång har aldrig stoppat mig.


Nya bilder

Kom på att jag måste ta lite nya kort! Det går fortfarande inte så bra, men man kan ju se att han har växt i alla fall....

Min lilla trötter!
En sak som är bra är att han nästan har slutat bitas hela tiden! Det kan gå flera timmar mellan gångerna! Jag tror att han fattade något efter att Gibson och Gioia hade varit här. Att man biter i hundkompisar och inte i människokompisar. Eller?
Kolla hur det såg ut för några veckor sedan:

Ja, det var annat det!

Här var han lite yngre, men söt! (A, hur snor man på bilderna)
Tränar gör vi inte så mycket just nu. Vi vilar oss i form.

Måndag igen

Glömde säga att Kipper var och vaccinerade sig i fredags. Nu gick det kanon hos verterinären minsann. Han stog så fint på bordet, lugn var han också. Good Kipper!
I natt och i morse har det varit konstigt hemma. Jag var och jobbade 2 gånger i natt och varje gång tog jag ut Kipper för rastning men han bara lade sig platt på backen och ville sova vidare. Så jag bar in honom igen. När jag kom hem 03.15 så kissade han i alla fall för jag hade ju tänkt sova ett tag på morgonen. Det blev till 9 då måste jag ge S frukost. Sedan sov vi igen. Sovrummet och badrummet betyder verkligen vila för Kipper. Skönt att han har det i sig, tycker jag. Lämnar man honom i hallen tex. om jag vill vara ifred i sovrummet så stressar han inte upp utan ner. Det är en bra egenskap.
Får se vad vi hittar på ikväll. I morgon ska jag till G-borg över dan.

Söndag

Igår hände det grejer! En bror och syster tumlade in genom dörren här hemma! Helt plötsligt förvandlades vår goa, fina valp till nåt högt, gängligt pälslöst monster. Nu blir det definitivt inga utställningar för oss! Nu har vi sett hur söta, snygga välartade valpar ska se ut....
Kul hade dom i alla fall, busade som galningar så jag var tvungen att vila Kipper i min famn emellanåt.
Måste ta några kort så alla kan se hur Kipper ser ut nu.
Kipper var nog 5 cm högre och 1 kg tyngre än snygg-Gibson!
I alla fall så är Kipper mycket lugnare nu. (Inte så konstigt kanske efter i går). Tycker att det blir bättre och bättre.
Men nu förstår han inte några ord som vi har lärt honom. Säger jag kom, så tittar han bara fånigt på mig och C blir tokig!
Du har lurat mig! säger han 5 gånger om dagen.

Lugn lördag

Idag vaknade jag och Kipper kl 10! Perfekt start på en lördag. Vi har tvättat fönster och sedan tog vi en tur på hembygdsgården. Vi tränade inkallning, kontakt och hopp och lek. Det gick verkligen bäst!
Nu väntar vi på att åka till Nolby och träffa Vicky, den 9-åriga labbedamen. Det ska bli skoj.
Har klippt klorna och haft en dust igen med Kipper. Dock inte vid kloklippningen. Annars när vi var ute så fick han fnatt och sprang och sprang men när vi kom in så gick han direkt och lade sig. Det finns hopp! Precis så önskar jag att det ska vara hela tiden ju. Men nu var jag ensam hemma med honom och då går det mycket bättre. Inte så många att hålla reda på för retrievern Kipper....
Har börjat träna stå och här också. Han är verkligen lättlärd när det inte blåser genom skallen på honom.

Vilken kväll!

Äntligen! Nu vet jag varför jag har längtat så mycket efter en hund.
Jag  har varit ute i 7 graders regn och storm och blivit skitig, krälat på och över saker, hoppat över och krupit under saker,
jag har varit på räddningsträning! Kipper var med förstås! Han skötte sig strålande! Det var jättekul att se: Han fick hälsa på massa okända folk, mina gamla kamrater. Sedan fick han hälsa på Aristo, 8-årig flathane, Swixi, 6-årig schäferdam och Kidoo, 2-årig kelpiekille. Kipper skötte sig fint, lagom mycket hälsning alltså. Swixi sprang över honom ett par gånger men mer var det inte. Det som var allra roligast var att han kom som ett skott när jag ropade på honom. Jättefin kontakt.
Efter en halvtimme var han trött och då började han stressa så jag bar omkring honom (med min vita jacka, orutin!) resten av tiden jag var där. Det var verkligen mycket vatten där vi var och mycket mörkt och fladdrande presenningar. Kipper kissade 4! gånger på för honom okänd plats. Bra eller? Han kanske blev kall men magen var i alla fall varm på honom när jag kollade.När vi kom hem så gnällde han lite och sekunden efter det började han bajsa inne. Mitt fel igen men jag lyckades få ut honom så han kunde göra klart.
Vägde honom i morse på hans 12-veckors dag: 7,8 kg.
Idag hos mormor så fick hon kämpa lite med Kipper också. Han blev lite "jobbig" men mormor lyckades få honom lugn. Etrer 15 minuter. Snart kanske det går fortare.
Gissa vad han gör nu? Sooooover.

Busig

Ikväll så har Kipper och Husse varit själva eftersom jag har varit borta. Det hade gått lysande. Nu när jag är hemma så har han busat järnet. Just nu ligger han och sliter kläderna av mitt gamla troll. Imorgon är det vägning, han har blivit så tung!
Mer mat har han fått också och är mycket nöjdare med det. Jag läste på påsen och insåg att dosen bör nog ökas lite.
Annars spörengnar det här och vi sticker bara ut våra nosar för att kissa och bajsa.
Nu leker han med dammsugaren....
Ska prova ett tips från B gällande spår men det får vänta tills det har slutat regna.
Nä, nu är det verkligen dags för sängen, jobbardag igen imorgon.

Åhå

Inte kunde jag väl tro att det var så många som bryr sig om mig och Kipper....
Jag personligen har inte haft några problem med kommentarer, det är vänner som tycker det blir konstigt.
Men faktum är ju, nu när jag vet att folk läser, varför har jag inte fått nån hjälp?
Om Kipper (eller jag) inte mår bra eller har en taskig relation, varför kan inte snälla människor kommentera det?
Kanske ge lite tips eller råd hur man kan göra? Det hade varit fint. Tack ni som har gjort det i alla fall!
Nåväl.
I morse gick färden som vanligt till dagis och sedan till mormor. Kippers dominans märks mindre och mindre nu men gissa vad han gjorde i morse? Han började rida på handduken som mormor torkade honom med! (Fast jag tror det är stress inblandat). Håhåjaja. Var dit på lunchen och kissade honom, allt väl. Inget nytt att berätta om.
Jo, han hade börjat kissa inne hos mormor men då körde hon ut honom så han gjorde resten ute. Ibland tror jag Kipper skojar med oss.

RSS 2.0