Fredagkväll

och träning! Jag skrattade hela vägen i bilen när jag for till träningen. Det var räddningslekisgruppen som ville träffas. En fredagkväll! Men familjen hade inget emot det så jag for. Precis som i gamla goda tider, haha.
Jag skulle göra markeringsövningar med Kipper, med lös rulle. Jag förstod att det skulle skita sig och det gjorde det. Men jag var i alla fall beredd! Vet inte om jag gör rätt eller fel men efter hittaövningarna förra helgen ville jag göra markeringar med lös rulle. Kipper blir bara het och flamsig av hittaövningar. Enkelt liksom. Speciellt om han vet var figgen finns. Så jag ville köra markering ikväll.
Helt okänd figg för Kipps. Kipper rusar iväg, hittar figgen, kollar av om han ska få godis, inget godis! Då springer Kipps vidare och börjar lukta på fläckar. Jag vrålar och han kommer till mig. Nytt försök och då tar han rullen.
Vi gör samma sak 2 gånger till. Helt OK. Mycket belöning hos figg.
Jag vill prova med en annan helt okänd figg. Då jönsar Kipper på igen. Suck. Blev till att skärpa upp lite mer och prova igen och då funkar det. Hoppas det inte sätts i system. Ska fundera på hur det ska lösas. Kanske markeringsövningar med lydnad som jag hade tänkt undvika. Jag ska tänka på saken.
Hur som helst, trevligt var det!
Fredagkväll....HAHAHAHA!

Vad svårt

det är med hundträning! Jag blir alldeles matt.
Jag försöker lära Kipper "ledig" och "halvledig". Vid "ledig" ska Kipper göra vad han vill inom rimliga gränser.
Vid "halvledig" (som inte har nått namn ännu) ska han vara avslappnad men uppmärksam.
Blir så less på mig själv. Nu hade jag världens chans att träna med Birgit ikväll men jag sumpade den. Jag är inte på topp men nu känner jag att jag nog skulle ha tränat i alla fall. Suck. Jag ska fara en snabbis på Njurunda ikväll och bara träna på en plan. Förhoppningsvis utan störning.
Av och på knappen finns hos Kipper, det är bara jag som trycker fel hela tiden.

Sedan har jag ett till "problem". Vi bor ju i ett område med väldigt mycket folk och hundar. Varje rastningsrunda möter man minst en hund. Alla är snälla men väldigt ouppfostrade. Även Kipper. Så här blir det: hundarna har sett varann, de börjar gnälla, dra i kopplet, man hör grannen: nej, inte idag, sluta, osv. Precis när vi möts så säger grannen: OK då. De måste få hälsa, de gillar ju varann så mycket. Suck. Ja jag har blivit så mesig på sista tiden så det blir en lustig lek i en minut. Sedan går vi vidare i väntan på nästa hund. Jättebra - dufårinte, dufårinte, dufårinte, okejdå!

Om åtminstone snön kunde försvinna!



Johejdu

Idag var jag och Kipper på Räddningslekis. Ja det kallas så. Det är en förberedande kurs innan man kan börja en riktig räddningskurs. Att det inte är nån riktig kurs beror på att det inte har kommit en begäran från myndigheten att utbilda fler räddningshundar i Sverige just nu. Eller nåt.
Ja i alla fall. Dumma jag trodde att vi skulle kunna tävla snart. Bara att glömma. Kipper skrek i flera minuter när 20 hundar stod i ring på första övningen. Suck. Fast sedan var han duktig. Fast det visste jag ju redan. Men tävla kan jag nog glömma den här våren i alla fall:) Tur att man kan ändra sig. Fast han är ju GLAAAAD Kipper, haha!
Idag gjode vi lekövningar, gick på SJ-pallar och övade hantering med lyft. Skoj!

Less

på jyckass! Idag var jag jätteladdad för att åka och träna störningar på klubben (börjar närma sig anmälan) med Kipper. Men vad gör han då? Jo han snodde ca. 10 korvskivor från köksbänken. Jag var ut i hallen ett ögonblick och medlade mellan 3 st 7-åriga tjejer. Suck. Jag orkade inte ens skälla på honom. Träningslusten försvann bara. Nu är Kipper konstant törstig. Skithund.

Det är våren

som gör Kipper smutsig, haha! Dagen efter badet så var han lika smutsig igen. Jag tror det beror på promenader på asfalt. Ibland är det opraktiskt med vita tassar! Nu är de jämt gråa.
I alla fall så har vi kämpat på med framförgående ett par dagar. Jag önskar att jag hade mer tålamod. Nu har jag i alla fall gett Kipper en chans och gått efter instruktioner. Ut med matskålar osv. Tråkigt. Arg blev jag också för att det tar sån tid och Kipper är trög. Inte bra att bli arg i inlärning. Backa. Suck.
Men helt plötsligt så verkar det som om han begriper lite i alla fall. Skulle träna nu på hembygdsgården men då är det folk där. Får väl träna på gatan då.
En dum sak med att nöta framförgående är att fotpositionen blir lidande. Men men.
Nä, det var bättre förr när det bara fanns i appellen. Nu är man ju "tvungen" att ha momentet ju.
Mitt i all inlärning så håller jag på att lära Kipps ta belöning på avstånd. Alltså ett BRA! från mig när han går som bäst. Första 10 gångerna så vände han direkt och kom till mig. Suck. Men nu lossnar nog det också snart. Bra att ha liksom.
Nä nu ut och träna lite!

Hemma från hundpensionatet

Igår hämtade jag Kipper från hundpensionatet eftersom resten av familjen var i fjällen.
Det var ingen vacker syn som mötte mig: Kipper var hur smutsig som helst och lite trött. Han hade inte ätit nånting alls där. All mat var kvar. Kipper hade inte behövt varit ensam eftersom han hade gått ihop med ett par andra hundar. Undrar vad det var för hundar? Jag frågade inte. Men jag undrar hur han har kunnat bli så skitig? Är det så smutsigt i stan? Ända in på huden liksom.
När vi kom hem så kastade han i sig ett mål mat och gick sedan och sov ett par timmar. Efter det så var han sig själv igen, haha. Jag var tvungen att testa ett kryp. Det gick bra. Dåså. Men skoj är det inte på hundpensionat. Tycker jag i alla fall. Idag blir det badning!


Ont om tid

att blogga har jag. Fast det händer en del.
Vi var ju på utställning i söndags i Timrå. Kipper var som vanligt glad och uppåt. Han skrek ett par gånger när vi kom in men ganska snabbt lugnade han ner sig ändå. Märks att han blir äldre, haha.
Han skötte sig fint i ringen. Domaren fick ta på honom nästan som han ville. Trevlig kille du har där, sa domaren. Det känns ju skönt att höra även om jag inte tycker att utställningar betyder nåt så ÄR det roligt att nån säger positiva saker om ens hund, eller hur?
Roligt i alla fall att det gick så bra. Vi blev BIR men det var inte SÅ svårt för vi var ensamma, haha. I gruppen blev vi sist (som vanligt). Kipper fick ligga i bilen en timme medan jag kollade på lydnadstävlingen. Oj, vad peppad man blev att träna! Många duktiga hundar var det där.
När jag tog in Kipper igen så var han lite jobbig. Han nosade i backen och lyssnade inte. Så bra att det fanns tid över att korrigera det där på plats. I gruppfinalen så gick han kanon. Mycket trevlig Kipper då och matte nöjd!
Inga bilder från utställningen blev det för Birgit med kameran var insnöad (på riktigt). Tråkigt.

En lustig sak med Kipps är hans sätt att göra nr2. Han stress-skiter alltid. När han ska till så måste det finnas en höjd att göra det på. Och det saknas ju inte nu med dessa snöhögar precis. Lite svårt att nå med påsen:(
Annars så ska han alltid göra det efter han har mött en annan hund(!).
Jag hade rastat honom lös innan utställningen med gott resultat. På vägen in i ridhuset gör han det igen. Och gissa vad han gör inne i ridhuset? Visserligen hade det gått några timmar men var gör han av skiten vanliga dagar?
Vi stog och tränade passivitet och jag ser att Kipper nosar runt på backen och sätter sig sedan med precision på en fläck. Pinsamt.

Annars tränar vi på. Idag kunde han krypa något steg med mig upprätt. (Tack för inspirationsfilmen Jennie)
Kipper brukar komma och tigga att vi ska göra något. Då brukar jag göra det snäll som jag är, haha.
Då ser han ut så här:

Bara det blir lite bättre väder så ska jag börja med framförgåendet. Och platsliggningen.

Jag gjorde en genomkörare av de lydnadsmoment han kan igår kväll. Utan störning. Måste komma ihåg störning.
Det gick bra hur som helst. Kipper var nästan överladdad men jag tror att det går ner med störning.
Finns en del att slipa på men framåt går det.
Här är Kipper helt slut efter krypträning i hallen:


Nä nu måste jag jobba vidare.


RSS 2.0