Vilar sig i form

Fick just ett mail från pappa. Kipper är daghund hos dom. Så här ser det ut  hela dagarna:

Snark!


Mycket nu

men lite hundträning:(
Jag har varit lite dum som har trott att Kipper är helt återställd så fort från sin stora operation. Kipper lurade mig genom att vara pigg och glad men nu märker jag att han hade kunnat få vila ett par veckor till.
Nåja. Nu ska vi bara ta det lugnt och fortsätta bygga på vår relation och tillit.
Vad kan passa bättre än det än lite räddningsträning? Kipper är en naturbegåvning på sök. Det är roligt att se (eftersom inte mycket annat går bra, haha). I söndags gjorde vi ett testsök och "domaren" sa att hon utan tvekan tvekan skulle ha godkänt honom på en SBK-1:a. Det kändes sååå bra.
Vi har testat en lydnads 2:a också. Vi var inte redo kan jag säga. Men det visste jag ju. Vill inte skynda på egentligen men var så glad över att operationen hade gått bra så jag tänkte lite fel.
Tråkigt i alla fall att lydnaden verkar vara sååå seriös nuförtiden. Det sågs inte med blida ögon på att jag, efter att ha nollat 2 moment, gjorde resten av tävlingen som träning. Jag menar, jag har ju betalat, vi störde ingen annan, osv. Tråkigt. Ska nog stryka mig på resten av tävlingarna. Eller så gör jag resten som träning också så man blir riktigt omtalad i trakten. Får se hur jag gör. Vilket humör jag är på, haha.

Har velat fram och tillbaka på markeringssätt. Jag ska ge skall en chans nu. Det tycker alla som jag har pratat med. Jag tycker att Kipper är tillräckligt modig för att fixa det. Vi får väl se. Känns verkligen som om Kipper är en test-hund. Jag lär mig så mycket av honom men ibland gör han mig tooookig! Go-Kipper!


Spårträning



Ja, spår är inte vad Kipper prioriterar precis. Men när nu matte vill så gör han sitt bästa.
Häromdagen när vi spårade så hade vi virrat av spåret som vanligt. Kipper bara gick på en pinne. Bra, tänkte jag, och skickar honom sedan åt fel håll. Kipper vänder sig om lite tveksamt frågande. Ja, efter en stund inser jag också att det blev fel. Tur att man kan skratta åt sina misstag numer, haha.
Go-Kipps!


Konvandring?

Ja mycket har förändras sedan sist jag tävlade. Googlade runt lite för att få tips på hur man snabbast lär in olika moment i lydnaden. Snabbt verkar ha gett vika för omständigt. Hur mycket ska man lära stackars jycken egentligen bara för att man vill tävla?
Vi jobbar ju nu med "rutan" och inkallning med stå. Båda momenten är lite kluriga för Kipper att förstå.
Det går ju inte att jobba vidare när hunden inte förstår vad man vill. Då måste man hitta på nåt annat. Därav min googling. Då dyker det upp ord som konvandring. Att hunden går runt till alla koner först innan den ställer sig i mitten. OK. Nu har vi ett ord för det. Alltså är det vanligt. Konuppfattning? Hur hunden uppfattar konerna. Glasklart. Det roliga är att jag har redan tränat som (de unga) tjejerna beskriver. Skillnaden är att nu finns det internet och informationen flödar. Då behövs det namn på saker så alla vet vad man pratar om.
Jag tror att det allra viktigaste man ska lära sig är hur ens egen hund fungerar och sedan klura utifrån det. Då vet man lite mer om vilken metod som passar vid inlärning.
Nä, undrar om vi ska gå och klicka in ett hoppstå? Kan kanske vara bra att ha?

Ett av de viktigaste momenten enl. Husse:)



RSS 2.0