Kipper är snygg!

Idag på SKK:s utställning i Gärde så fick Kipper CK och blev 2:a bästa hane. Toppen! Jag som hade tänkt lägga ner utställningarna helt. Det bästa var att han skötte sig fint också. Fast jag gick in för det. Lite mer styrning så blev det bra. Domaren gillade Kipper. När han skulle titta på uttrycket så viftade Kipper på svansen så mycket att domeren smälte helt. Att vi inte tog certet berodde enl. domaren på att kipper fortfarande var ung och skulle växa på sig lite till. Ja, Kipper är en rätt högbent och luftig tollare, men nu har han riktigt mycket päls så det ser bra ut ändå. Nåväl. När jag och Kipper och S skulle hämta ut CK rosetten i sekretariatet så la vi fram kritiklappen: "Ska du ha rosett eller bajspåse?" Va?, sa jag. "Ska du ha rosett eller bajspåse?" Ursäkta? sa jag, vad tror du?
"Ja inte vet jag", sa den nu lite lätt irriterade damen. Då förstog jag att rutinerade utställningsmänniskor, de som brukar vinna CK som en annan får 2:or, brukar uppskatta bajspåsar istället för en rosett till på väggen.
Jag tar rosetten så klart, sa jag. Man vet aldrig när man får en till sån!
Så jag och S gick glada därifrån. Jag tror nog att jag skulle sluta gå på utställning om jag inte blev glad för en rosett...
Annars är jag som sagt stolt över Kipper. Han må se rabiat ut men inne i ringen sköter han sig exemplariskt.
I morgon är det sökträning!

Vindmarkeringar

gjordes igår med hela räddningslekisgruppen. Utan vind. Men Kipper klarade det jättefint! Han är ju lite rutinerad nu också, har ju förstått vad sök går ut på. Har tränat in fasta rullen i två dagar och det verkar funka! Kipper gillar Villes gamla norskrulle. Försökte med hängande ett tag med kipper spottar ut den när han blir flåsig. Så slangrullen blir pefekt för den ligger liksom bara i munnen när han springer. Ja, jag vet att du sa det Birgit. Men jag måste ju prova, haha.
Nä, det är inte ofta jag är så positiv angående hunden och träning som jag är nu.
Tänkte bara skriva ett inlägg så jag kan se tillbaka på den här tiden:)
Jag har tränat med Magda och det är såååå kul, vi fnissade nästan sönder träningen. Tänk, nu har vi nya hundar båda två igen. Börja om liksom. Mysigt!

Vidrigt!

I går så skulle jag gå på en långpromenad med Kipps. Vi tog bilen till skogen och började gå.
När vi hade gått ett tag så kom vi fram till ett sandtag. Det såg mysigt ut på botten av sandtaget så vi gick ner. Väl nere så blir Kipper liksom avvaktande vid lite högt fjolårsgräs och ett hål. Grävling tänker jag som hör att det prasslar högt. Jag kallar in Kipper, sätter honom och går själv fram för att titta lite. Jag hör prasslet jättemycket men kunde väl inte tänka mig att en ORM lät så mycket. Fy vad rädd jag blev! Ormen var en meter lång och ringlade sig bort. Det var skitäckligt och jag började inbilla mig att Kipper hade blivit biten eftersom han var så avvaktande. Det blev till att springa uppför hela sandtaget, nåja, gå. Bilen nästa och hem till kortisonet (varför är det inte med i bilen?). Jag hade fullt fokus på Kipper men det hände inget som tur var. Men promenaden blev kort.

Idag har jag tränat sök. Lite besviken är jag att markeringen som jag tränade igår inte alls gick lika bra idag. Men Kipper söker fantastiskt bra. Fin teknik och full fart! Måste träna mer markeringar...

Speedad

I förrgår tränade vi räddning med Magda och gänget! Alla gamla förare har nya hundar och det var såååå roligt att få träna med dem igen. Kipper skötte sig fint men blir fort trött. Han behöver ju faktiskt inte ösa på så mycket som han gör. Måste tänka på det. Men han är bra på passivitet emellan så...
Nu är det dags att träna markeringsövningar. Ska ta hjälp av F så kanske det går framåt. Fick lite tips att fasta rullen inte funkar så bra på ruin (fastnar) utan en liten hängade skulle vara bra. Det är nog bara en träningssak vad man lär in. Ska tänka på det.
Annat vi måste träna är: Platsliggning långa stunder, utom synhåll, med skott.
Budföring (mottagaren), träna tvärtom att jag är mottagare.
Kryp, framförgående, inkalln. med ställande, rutan.
Spårkondition, långa spår.
Ja, det var väl allt:)
Fast viktigast nu känns som markering!
Ska träna det på söndag med Birgit och gänget, kul!

Uppflyttade till lägre!

Helt otroligt. Jag visste att chansen fanns men det började inte så bra. Vi var 5 ekipage i Matfors i dag. Jag fick spår 2 och det blåste motvind på 2:a sträckan så den pinnen missade vi. Medan vi stod och väntade så kom 2 rådjur och spatserade också. Gubben som bodde i huset jag rundade på spåret sa att det alltid var rådjur där. Tur att Kipps är van vid det. Efter en 7,25:a på spåret kändes det lite tungt. Budföringen gick super bortsett från att Kipper inte hade tid att vänta på att mottagaren sa marsch. En nolla. På sätt och vis bra för nu trodde jag verkligen att det var kört och all nervositet släppte helt. Platsliggning. En stor boxerhane låg brevid Kipper och "uppvaktade" honom rejält. Tur för både mig och boxermatten var att Kipper tittade bort hela tiden. Han tyckte nog det var liiiite läskigt. Så alla 5 låg. Lydnaden då. Det var en härlig känsla när allt klaffade! Så roligt! Vi fick nog minst 8,5 i snitt. Kipper var verkligen "med" och gjorde sitt allra bästa! Det var ändå spännande att vänta på prisutdelningen (jag kollar aldrig på poängen under tävling). Kipper och jag kom på 2:a plats med 249,75 p och uppflytt!! Good Kipper!!

Tränatränaträna

försöker vi göra emellan alla utvecklingssamtal, födelsedagar och vardagliga sysslor. Mycket i maj.
I måndags var det räddningsträning. Vi tränade mörker och spiraltrapp. Gick strålande.
Tisdag la jag spår. Gick sådär.
Onsdag tog jag hjälp av F och vi tränade budföringsingångar. Gick hyfsat. Ett spår till blev det. Ja Kipper hittar pinnarna men spårar det gör han inte så bra. Tror inte jag får till det i en handvändning. Men det är ju pinnarna som ger poäng:)
På lydnaden försöker vi med linförighet, apportering och hopp. Det som är olikt 1:an.
Idag blev det platsliggning brevid fotbollsplan. Helt OK.
Imorgon blir det spår, budföring och lydnad med F.
Det är ju appellen till helgen...
Min mor tyckte att Kipper gick fint på promenaden idag, haha!

Strålande Kipper!

Debuten i 1:an gick ju vägen! Även fast det var på gränsen, haha. Men det räckte ju så nu blir det träning för
2:an.
Det var en fin tävling, Birgit, Husse och S var där och hejade. Trevligt.
Kipper skötte sig fint och som Birgit sa så gjorde han ju det han blivit lärd. Lite bättre kunde han ju ha gjort ställande för det kan han men annars så är vi nöjda!

Kipper med sin medalj! (S blev glad, haha)
Nä, nu ska jag gå ner och kolla om det finns ostkrokar kvar eller om Husse och Kipper har ätit upp dom!



RSS 2.0