HD ED UA

Fick papperen från SKK idag! Så skönt att Kipper är röntgad nu. Det var en pärs. Därför dröjde det ett tag. Gillar inte att se Kipper "borta". Hatar lugnande/sövning.
Kipper fick "uppvaknande" spruta men hjälp vilken lång tid det tog! Han bara "var död". Jag stressade upp mig och försökte få tag på nån personal utan resultat. Jag la mig på knä brevid kipper och frågade om han inte hade tänkt vakna snart. Dunk, dunk sa svansen men han öppnade inte ögonen. Då kom det en liten tår ändå. Go-Kipper.

Vänster höft: A
Höger höft: B

Armbågar: 0

Fick en fin bild av Birgit idag:

Torg-träning

Igår efter jobbet for jag till Stan för att S hade dans. Under tiden gick jag med Kipps på stan. Det har jag inte gjort sedan han var bäbis. Nyttigt. La en platsliggning på torget. Folk gick ett par meter förbi honom bara. Helt OK. Men han var mycket trött efter promenaden. Nu hade jag ju varit förutseende och lagt 2 appell spår vid mitt gamla jobb, SCA forskningslab, som vi for till en timme senare. Stackars Kipper. Spåren var otroligt dammiga, de gick bara 1 meter från E4:an. Torrt, superblåsigt och dessutom brukar folk rasta hundar där. Jag mötte en hund när jag precis hade lagt spåren. Så efter förutsättningarna skötte han sig fint. Hög näsa hela vägen förstås eftersom det blåste storm. 1:a pinnen klev han över men resten gick bra! Good Kipper! Det var faktiskt en asfalt övergång också. Ska försöka hitta bättre plats att träna på för det var inget vidare där.
Väl hemma så däckade hunden medans jag la S. Efter det så körde vi bättre gripande på apportbocken.
Min mamma sa: Kipper är inte så aktiv på dagarna. Tror jag det. Nu kör vi hårt! Ikväll blir det lydnad med Birgit och sedan räddning.


Uppdaterar

bara för min egen skull. Jag och Kipper tränar på. Igår var vi på Sundsvalls BK och tränade lydnad. Tack för att du ställer upp Birgit! Jag körde ett program efetrsom jag ska tävla 1 Maj. Det gick inget vidare faktiskt. Det blåste och det tyckte Kipper var intressant. Jag funderade på att dänga honom men jag har bestämt mig för att avvakta.
Ska träna mer positivt först, ge honom en chans liksom. Men vad "enkelt" det hade varit om han var som Ville. Det går liksom inte att säga till Kipper att skärpa sig. Då blir han sur. Jobbigt. Men jag har inte gett upp än. Som sagt så ska han få lite fler chanser. Nu har jag inte världens bästa tid för träning. Vill ju hinna med så mycket som möjligt annat också, sök, räddning, spår, långpromenader och annat.. tex. familjen och jobbet. Får inte glömma jobbet. Så nu har jag lagt upp en plan i planen. Det handlar mest om att komma i stämning inför lydnadsträning. Får se hur det går. Ikvälll ska vi träna på stan medans jag väntar på S som har dans. Efter det blir det spår.

Träning

Nu har jag äntligen börjat träna lite mer frekvent och eftertänksamt, haha. Beror nog på att vi är anmälda till tävlingar. Igårkväll tränade jag platsliggning på ICA parkeringen. Gick kanon. Det kom cyklister framför näsan på Kipper där han låg. Tur att jag inte stod på fullt avstånd då, kunde gått illa. Men det gick bra och var en toppenstörning! Nu ska jag träna flera minuter på fullt avstånd utan störning.
Tränade också ställande så klart.
Ska försöka hinna med det och lite räddning innan vi åker till Stockholm i helgen och Kipps är hos mormor och morfar. Och SPÅR! Budföring...Mycket blir det men det är kul!

Efter ett sök. Bilden har jag snott från Lena med Odin, hoppas det är OK.


Kung-Kipper

Den här helgen har verkligen varit kanon ur Kipper-synpunkt!
I lördags var vi på utställning, mest för att träna på att vara lugn inne i en ishall och domarhantering utan allt för många pussar. Jag tyckte allt gick kanon även om kommentarerna var: Det hörs när ni kommer, haha.
Kipper är mycket lugnare, jag är mer bestämd och fokuserad och så har ju Kipper blivit äldre. Han skötte sig fint och blev BIR och BIG-4. Kul!

I söndags var vi på räddningsträning. Kipper uppträder som om han vore född till detta. Men det har jag sett tidigare. Det är så roligt och vi har inte miljötränat det minsta innan. Vi hade 3 stationer.
Först så skulle det gås på däck. Bildäck allstså. Det är rätt svårt, prova själv. Vingligt. Kipper klarade det galant.
Efter det så var det "hitta figurant i stenhög". Inga problem, Kipper hoppar som en strenget på stenar/klippor. Figgen låg ca. 10 meter ner.
Vi avslutade med miljötest. Nyfikenheten skulle kollas. Ja, Kipper är nyfiken. Galler trappa ok.
Hantering: Jag lyfte upp Kipps på ett bord och en annan lyfte ner. Efter det så var det lite mer stationer: krypa igenom rör, hitta figg bland bråte mm. Skitkul!!!

Eftersom det närmar sig tävling så körde jag igenom lydnadsklass 1 på kvällen. Nu kan han inte ställande helt plötsligt, haha.

Knäpp hund

Nu ikvälll så var jag och Husse ute och gick en liten skogspromenad med Kipper. Det var lite jobbigt att gå för det var mycket snö och under snön var det vatten och sedan hade de avverkat skog där också så jag var så nervös att Kipper skulle göra illa sig. Efter det när vi gick på asfalten var han helstel bak också. Hoppas det går över.
När vi kom hem var det dags för kloklippning. Jag är lite less på att alltid muta Kipper, jag menar han är ju snart 2 år, så idag tog vi det utan godis. Efter lite kamp och fasthållande av tass så gick det jättebra. Men jag upplever att Kipper blir sur. Klipp då kärring liksom. Nåväl. Under ett obevakat ögonblick några minuter senare snodde Kipper en ost ifrån bänken. Jag var på övervåningen och hör Kipper komma med sitt fynd i trappen. Eftersom vi har tränat mycket på avlämning så kom han med osten till mig av ren reflex när jag bad honom. Men precis när jag tog osten så lyfte han lite på läpparna och skrynklade ihop nosen men sa ingenting. Jag kommenderade ligg. Kipper lägger sig med ögon som håller på att trilla ur skallen! Det var det värsta jag har sett! Jag var beredd på att han skulle flyga upp och hugga osten. Tyvärr pga familjeskäl så kunde jag inte låta honom ligga tills ögonen blev små springor (om de nånsin hade blivit det). Synd. Har aldrig sett honom sån. Jag som tänkte åka och träna positiv kontakt med störning. Nu är jag bara sugen på att träna timvis platsliggning. Skithund!

Räddning

har vi tränat i helgen. Gånger 2! Otroligt. Först var det med räddningslekisfolket. Gick faktiskt bra. Har bestämt mig för rulle nu:) Jag körde 3 figgar, dolda, vilket är grejen. Då flamsar inte Kipper så mycket. Men vilken fart han har! Helt otroligt. Kul att se faktiskt.
Efter det passet så åkte vi vidare och tränade markering i miljö med Birgit i Evas ladugård. Gick också helt OK.
Bra känsla med mig efter träningen. Så pass bra att det inte blev nån lydnadsträningstävling på söndagen som jag hade tänkt, haha. Ville inte förstöra en framgångsrik helg:)

Fredag igen

och funderingarna fortsätter. Jag funderar lika mycket som jag faktiskt tränar hund tror jag.
Mest funderar jag över min och Kippers relation. Den är inte dålig men den kan bli bättre i vissa fall.
Det har hänt en del sen sist. Jag försökerkomma på vad jag ska göra inför tävling, mellan momenten, vilka belöningar jag ska använda, dominansförhållandet mellan oss i vissa lägen. Ja mycket funderande blir det.
Och så det största då: Skall eller rulle i söket? Jag gjorde en test förra helgen med skall. Rätt lovande. Velade fram och tillbaka men ikväll bestämde jag mig för rulle igen. Kipper fick leta Husse inne i huset och Kipper rapporterade som första val och hade trögt till skall. Gjorde en gång till och det gick strålande med rulle! Husse var dold och då blir det inget problem. Ska nog återgå till dolda figgar ett tag.

Har även tränat lite lydnad på olika ställen. Jag har varit på ICA-parkeringen, på klubben (utan folk) och på tågstationen med massa störning. Kipper går bra om jag är koncentrerad. Även att "mata" in honom till plan fungerar kanon. Birgit trodde att det skulle funka och hon tror nästan alltid rätt.

Det vi har kvar att träna är lydnad med hundstörning.

I morgon blir det 2 gånger sökträning och på söndag lydnad.
Nu fattas det bara vår!
Så här såg det ut för nån dag sedan och resten av veckan. LESS!!!

RSS 2.0