Varmt!

Vilken het helg det har varit! Kipper har fått bada varje dag. Annars tycker jag han har börjat vänja sig vid värmen. Han är som vanligt: full fart med andra ord.
I går hade vi en dejt med H och Ami:


Kolla tungorna deras! först gick vi en promenad runt fiskdammen och sedan fick jyckarna bada. Det var mest Kipper som badade men Ami blev lite blöt hon också:)


Kipper tyckte att Ami skulle bada mer riktigt så hon orkade busa mer:)
Vi fick också sällskap av 2 papillon och en labbe som också var där och badade. Kipper simmade efter Charlie en runda innan jag fick tag på honom. Människor brukar inte bada i fiskdammen eftersom det är en massa blodiglar där. Vi såg flera stycken.
När Kipps och Ami racade runt så skar sig Kipps på insidan av vänster framben. Det blev en rejäl reva som jag försöker hindra honom att slicka på. Hoppas det läker av sig själv:( Kipper är så oförsiktig!


Hahaha! Kipper lägger sig alltid ner numera tydligen. Han går ut till halva benen sedan slänger han sig ner. Han gjorde det hela tiden när vi badade. Men det är ju bra ifall vi bara hittar en liten pöl någonstans.
Han var på väg att rulla sig hela tiden så snart gör han det säkert också.

På kvällen var vi en sväng till favoritskogen.
(Kolla den avfallande skallen, hahaha)


Snacka om härligt väder. Klockan var 20 och det  var 24 grader i skuggan.



Tog första fästingen igår också:( På med halsbandet nu.


Lunchpromenad

i hettan. Vi var upp i skogen ovanför mitt jobb. Hur fint som helst där. Kipps sprang i bäcken och när jag sa STÅ för jag ville ta ett kort så gjorde han ett perfekt platsläggande! Tok-kipper! Inte med en min såg jag att han tyckte det var kallt eller obehagligt (han var inte ens rädd om nötterna). Bra, då vet jag det om han krånglar på en plan nångång.

Lite dålig bild men man ser i alla fall vattnet:) Han slängde till och med ut benet precis som han gör hemma på golvet, ha ha!

Lilla bäcken..
Nä, det var en trevlig lunch.

Icketräning

det är vad vi sysslar med jag och Kipper just nu. Och det känns väldigt bra faktiskt. Pressen har släppt. Nu ska jag INTE tänka tävling, bara kul. Ja, jag kan tänka om.
Det här roade vi oss med i går kväll:

Ja, tyvärr finns det snus att tillgå i huset och Kipper gillar det:( Han fick det inte som belöning efteråt i alla fall:)



Här satt jag en tvättboll på nosen. Märks det att jag har tråkigt? Kipper gillade det inte, kolla ögonen!
Annars älskar Kipps tvättbollar, jag har inga kvar snart (men då blir det mer shopping).



Så här ser han ut alltsom oftast. Sötnosen min.



Vår favoritrastningsväg....ser ni också ljuset bortom mörkret?

Midsommar

med linförighetsträning kl 02.15 natten mot idag. Suck. Vad gör man inte? Kipper var på G när jag gick sista kissrundan med honom så...
Kipper var med i vårt midsommarfirande så klart även om inte alla tycker det är så nödvändigt:(
Hann tyvärr inte göra en krans åt honom men S fick ingen heller så...

Nu har jag nyss varit på en långpromenad (ja, lång) uppe på berget. Först gick vi upp på berget, sedan ner igen, sedan upp igen. Det var tungt för mig, inte för Kipps. Trodde jag skulle få astma på vägen upp igen. Och ingen mobil hade jag heller. Men det var bara att bita ihop. Jag vägrar inse att jag är otränad. Superfint väder är det. Det har nyss regnat och nu skiner solen.

Igår fick Kipper en skiva skinka. Skumt tyckte han och höll på i en halvtimme med den där skivan. Men ge honom ett
korvbröd...



Ha en fortsatt trevlig midsommarhelg!

Hundliv



Är det inte det här som är det viktiga? Att ha en kompis att gå i skogen med på fina juni-kvällar?


Ganska långt ifrån tävlingsbanan nu.

Sökträning

Igårkväll var jag och Kipper på sista sökkursen där jag har hjälp till att figurera. Kipper fick köra 3 figgar och han tyckte det var jätteskoj! Han fick 2 X-figgar till att börja med så han skulle veta vad han skulle söka efter:)
1:a figgen var i motvind och gick superbra. 2:a var i medvind så Kipper for ut 10 meter och yrde på. Med lite stöd från mig löste han det fint. Kipper tyckte såååå mycket om figuranterna och gott godis hade dom också. Sista figgen var i motvind igen och det löste han helt själv fint. Kändes som ett lyckat pass och vi ska definitivt göra det igen.

JUM eller funktionstest

har vi varit på igårkväll! Otroligt roligt att se nått nytt. Alla syskon som var med (4 st) skötte sig kanon! De var så duktiga. Att det finns potential kan vi bara hålla med beskrivaren om. Som gammal bruksmänniska tycker jag bara att det är kul att Kipper skriker lite då och då men det var tydligen KATASTROF! Tja, vi får se vad som händer i framtiden säger jag bara.
Roligt att Kipper simmade ut och hämtade dummien i alla fall. Att han vågade, han som aldrig har simmat förut. GOOD KIPPER! Nu blev matte lite stolt och taggad i alla fall. Till och med "publiken" uppfattade det:)
Tekniken var väl inte den bästa på simningen men dummien drog så pass att han simmade och hämtade den. Jag var glad hela vägen hem (20 mil).

Nu har vi en tävling att se fram emot på onsdag. Jag tränade lite lydnad på tisdagkväll men då visste inte Kipper vad ligg och stanna var, så det kommer inte att bli nåt bra resultat. Jag ska köra det som en "pepp-tävling" och känna mig för lite. Ska inte heller lägga platsen. Lustigt med Kipps. Även fast han kan en sak så har han glömt den lika fort. Retrieversyndrom?
Mne det börjar kännas som att vi är mer ett team nu och det känns såååå bra!
Om nån vill se resultaten så antar jag att de läggs ut på www.hummelviksgarden.com så småningom.

Utställning Sundsvall

Eller Kovland närmare bestämt. +5 grader i morse och duggregn. Strålande. Regnet slutade visserligen men det blev aldrig mer än +8 grader. Det är ju juni ju. Suck.
Allafall. Lika trevligt var det idag. Alla syskonen fick första pris men Gioia fick HP också. Grattis till det. Och grattis till Ozzy, en Hummelvikare som fick cert. Kul att träffa er!
Så Kippers resultat blev: 1 junkl, 3 junkk

Utställning i Härnösand

som visade sig vara i Ramvik. Suck. Men det gick bättre än sist: 1 junkl, 2junkk. Varken mer eller mindre. Vi var 3 bröder och 1 syster. Syrran fick HP och ett stort grattis till Snygg-brorsan Tonic som fick Cert och BIR!
Fast alla vi fick sedan springa i stora ringen för vi hade uppfödargrupp och avelsgrupp. Där blev vi BIS-5 resp. BIS-2.
Hurra för oss! Sara fick 3 jättefina rosetter av Carina, TACK!
Det var verkligen kul att träffas och Kipper blev lite trimmad på öronen ändå.
Stora händelsen var väl att JAG har tagit fågel. Kipper höll i den med min hjälp men tyckte inte om den. Han fick göra ett skick men slickade bara på den innan han gick ock kissade...inte Kipps grej det där kanske. Förresten skulle jag aldrig få ha fåglar hemma i frysen för C. Där går det nog en gräns.
Kul också att prata med Gibsons husse och matte. Det verkar som om Gibbe och Kipps har några likheter som vi måste prata mer om. Men vi ses ju imorgon igen!

Hemma igen!

Skönt att vara hemma igen. Har faktiskt inte längtat hem en enda gång dock. Har haft det helt fantastiskt i Göteborg. På alla sätt.
Men nu är det tillbaka i vardagen som gäller. Eller, det är ju helg nu. Utställning i Kramfors på Lördag. Utställning i Kovland på Söndag. Orkar jag? Just nu känns det jobbigt i magen.
Jag är väl ingen utställningsmänniska. Jag ska inte trimma Kipps bara för det. Eller rättare sagt: Jag ska inte trimma Kipps bara för att han inte gillar det. Jag känner för att vara snäll. Undrar om domarna känner för det också? Tur att inte hundarna vet att de blir bedömda efter utseendet.
Återkommer med resultat.

RSS 2.0