Slövecka

Denna veckan har det inte blivit mycket intressant gjort. Har haft fullt upp med att överhuvudtaget hinna iväg på promenader. Jobbar i helgen också.
Gjorde i alla fall ett lunch-uppletande i veckan:

Kipper blev liiite trött av det som tur var!
Annars har det mest sett ut så här:

Eller så här:

Men några promenader hann vi som sagt med:

Kipper filosoferar i skogen.
En slappvecka till och sedan måste det bli lite träning.
Fick ställa in kennelträffen också, typiskt.
Nu: Ta det lugnt!

Vi bor ju så fint, eller hur? Solnedgång över ljungan. 300 m från huset.


Okända vägar

Idag var jag och Kipper ensamma på promenad i Västbo-skogarna. Jag hittade en för mig okänd stig och följde den. Sånt är kul tycker jag, att inte veta var man kommer fram. Vi kom i alla fall ut på en skogsbilväg och följde den åt båda hållen. Inte samtidigt. Bäst som jag går där så ringer telefonen och jag måste hem och äta. Mor och far bjuder på middag. Kalas. Skynda, skynda. När jag kommer hem så tycker jag att det luktar lite väl mycket "skog" om Kipper. Jo, mycket riktigt. Nån himla grå sörja inkletat i pälsen. OK, duschen nästa. Kipper HATAR att duscha. Nu luktar han Palmolive Aroma Therapy Sensuelle eller nåt. Jag tog det första jag fick tag i. Luktar gott!

Gääääsp!


Bevis?

Eller? Niklas knäppte en del (roliga) kort på tävlingen. Tänkte visa en del nu:

Innan lydnaden var det ju budföring:
Kipper hoppar på domaren...

Kanske måste byta gren, hahaha!

Ja, vi gjorde ju budföringen efter den incidenten.

Då hoppade Kipper på mottagaren, suck.

Tja, bara att träna mer.

På linförigheten såg det bitvis ut så här:

Inte såååå fokuserad...
Men han visade att han kunde också:

Mycket bättre!
Men hela hunden är ovan, kolla på jättegäspen, hahaha!


Att vissa bilder inte blev så skarpa beror på en massa saker enl. N.
Jag kommer inte ihåg hälften men det var väldigt långt ifrån i alla fall! Motivet alltså.
Men man ser ju i alla fall att det är vi (tyvärr).
Tur det är tävlingsuppehåll!!


Kippers 2:a officiella tävling

och nu är det sjutton sluttävlat! För i år alltså. Himla surt ändå att vi var 2 poäng från godkänt. Skulle ha varit kul att avsluta säsongen med att vara godkända i appell spår. Men men vi får öppna nästa säsong med att direkt bli uppflyttade istället, haha!

Vaknade i alla fall i morse med ett leende och strålande sol ute. Då är det helt OK och att det bara var 3 minuter till samlingsplatsen från hemmet var också trevligt.
Spåret gick bra (som vanligt vågar jag nästan säga nu). Ett par avstickare för att tugga bajs blev det. Så betyg 9.

Budföringen var på klubben och gick inte alls 1:a gången. Kipper sprang till domaren. (Samma domare som sist. Han tyckte att det var dags att träna lite:)) 2:a gången sprang Kipper som han skulle. Av 6 deltagare sprang 1 hund. Kanon att alla fick göra en "lyckad" budföring efter de hade nollat.

Tja, sedan blev det platsliggning som vi avstod.
Lydnaden var väl det som jag hade tänkt förbättra mest från förra gången. Men så tappade jag träningslusten i början av veckan och i slutet av veckan var den helt borta så det blev ingen träning alls faktiskt. Jag använde mig bara av de knappar som jag kom på i Fillingen förra helgen. Och det blev faktiskt mycket bättre!
betyg 5-6 på linförigheten. Kipper kunde inte hålla sig när vi närmade oss det bortre domarparet utan kastade sig i kopplets längd och med öron slickade efter huvudet mot domaren. Det var honom vi fick 6:an av, haha!

Vi avstår framförgåendet. Men nu har jag ju läst lägre-reglerna. Framförgåendet är ju KVAR i lägre! Med koeff. 3!
Bara att träna det också nu då, suck.

Läggande, Kipps paradgren: Kipper la sig inte alls. Jag blev lite irriterad och gick direkt tillbaka till hunden. Inget förnedringsgående här inte. Gå jättelångt tills momentet är slut och vända sig om och hunden står. Nä nä, nån måtta får det vara.

Inkallningen 9-9.

Apporteringen fick vi poäng på. Jag klämde i med Kipper hit! Och han kom av ren förvåning direkt till mig. 7-5.

Vad var det sedan....jo hoppet. Innan vi hade närmat oss utgångsställningen så hoppade Kipper över en gång. Ibland är han snabb alltså. Nåja. Hoppet var vänt från domarna (Tack!) och gick bra förutom att Kipper fick nåt i näsan så det blev DK på sitt. 8-8.

På det hela taget så är jag rätt nöjd ändå. Om han bara hde lagt sig eller inte ätit bajs på spåret så hade vi lätt varit godkända! Och en platsliggning på det så hade vi varit uppflyttade ju. Så det känns rätt så bra inför tävlingsuppehållet ändå.

Bilder blev det inte. Hade inte en tanke på det idag. Hade S med mig också. Men vi hade en som tog bilder på oss idag! Tack för sällskapet N!

Fillingen

har vi varit i i helgen. Ett himla fult namn på en otroligt vacker plats där höga kusten börjar norrifrån.

Så här fint var det imorse när vi tog morgonpromenaden upp på berget.

Det var AfBV-MNLO (Avdelningen för belgiska vallhundar - mellannorrlands lokalområde) som hade "trivselhelg" med LO-mästerskap. Jag och Kipps "tävlade" inoff. i appellen. Kul var det och än en gång gick spåret fint! Lydnaden gick bättre än sist och det känns kanon att jag kanske har hittat flera knappar att trycka på när det gäller mitt och Kipps samarbete.


Kipper gillade verkligen promenaderna i helgen och det gjorde faktiskt jag också, haha!

Fina, mysiga stugan!


Kipper och S slåss om en filt...

Vi sprang på stranden och hade allmänt trevligt hela helgen!

Är så nöjd med min lilla Kipps!!!


RSS 2.0