Advent

Nu har ljusen kommit upp i alla fall! Kipper hjälpte till så gott han kunde.
i morse vid frukosten så sa S: Mamma, jag vet inte om jag åt upp mackan eller Kipper...
S är inte så sugen på morgnarna så hon brukar lägga ifrån sig mackan i hopp om att Kipps ska sno den. Och det gör han så gärna. En win-win situation helt enkelt för S och Kipps. Har inte hjärta att störa den, haha.
Träna? Nä....

Vardag

är det igen.
Kipper klarade av vistelsen på hundpensionatet lika bra den här gången. Han är väldigt omtyckt för han är såååå snäll med alla. Det var en liten hund som bara gick ihop med Kipper. Kipper brydde sig inte om att den lilla hunden morrade och hade sig. Fast Kipper har aldrig förstått morr. Varför vara arg liksom?
Jag släppte honom lös på lunchen idag och gissa om han sprang? Han rusade som en tok. Synd att det är mörkt på kvällarna.
I går kväll så körde vi lite aktivering inomhus och pyttelite lydnad. Snacka om taggad hund! Mysigt.
Annars vilar vi mest. Skönt med en hund som klarar av det också.

Semester

åker vi på imorrn!
Jag ska snart åka till hundpensionatet och bädda åt Kipper. Han ska få vara där igen medans vi är i Stockholm.
Kipper trivdes ju så bra i somras så tjejerna ska få äran att ha honom i 5 dagar igen! Känns bra att ha ett ställe att lämna honom till när man åker bort.

Annars så tränar vi mest inne. Det vi tränar är "hämtagrejerfortsomsjuttontillmatte". Rolig lek och rätt svår för Kipps som inte gärna tar allt snabbt i munnen.

Vi tränar även fotposition. Har börjat med fjärren...och inte så mycket mer.

Har verkligen varit lat med uteträningen. Borde ha lagt lite spår verkligen. Orkade inte. Hoppas det inte snöar närmsta veckan så kanske vi hinner. Snön som var har tack och lov smält bort.

Skitväder!

Då är det bättre med:



Vinter ide. Lite tidigt kanske?
Tävlingarna börjar väl i februari?


Lördag

Lögardag. Igen. Kipper rullade sig i nåt klegg som stank. In i duschen, inget morr denna gång:)
Blött överallt. Lika bra att duscha själv på en gång.
Jag och Kipps var ute på en "långpromenad" i dag i alla fall. I det "vackra" vädret! Det är typiskt.
Varje gång så blir det samma sak: Nä, men det här är väl inte så farligt, tycker jag och traskar iväg. När vägen tar slut och vi vänder så är det motvind och spöregn. Alltid.
Nä, nu ska jag mysa med Kipps och njuta av att vi luktar likadant, hahaha!

Äntligen tränat!

Sök den här gången. I Lögdö av alla ställen. Helt otroligt svårt att hitta dit ju. Den som har ritat Timrås infrastruktur skulle jag vilja slå. Men men.
Väl på plats och jag skulle byta om så hade jag fått med mig S:s överdragsbyxor. Ingen hit. Det blev jeans med mysbyxor utanpå, haha. Gissa om det blev blött? Nåja, men blir så varm ändå när man springer omkring i skogen så det löser sig. Apropå springa. Kipper bara sprang och sprang. Raka fina skick men han "hittade" inte figgen.
Eller så struntade han i den? Fast han tog den senare när han hade sprungit av sig. Det var ju faktiskt nästan 2 månader sedan vi tränade sök. Kanske berodde på det? Nåja, roligt var det i alla fall. Speciellt när figgarna inte ligger där det var tänkt, haha. Svårt blir det.
Annars gjordes det en helrenovering av Kipps igår kväll. Ja, kamma och borsta på alla sätt och vis en lördagkväll. Toppen. Men efter storstädningen så är man rätt less på allt hår. Det blev faktiskt bättre.
I morgon är det måndag igen och jag hann inte med helgen, suck.

Knäpp hund igen

I går kväll var verkligen Kipper knäpp. Först jagade han en fluga som kommit in och sedan gick han av och an i sovrummet. Kipper brukar verkligen bara lägga sig direkt och sova. Efter en halvtimme så HOPPAR han upp i sängen!! Hur förvånad blir man? Kipper får inte ligga i sängen. Han har ALDRIG hoppat upp i sängen tidigare. Kipper var rätt tung att få ner igen. Efter det så gick han ut ur sovrummet? Han låg nere hela natten. Hur knäppt är inte det? Vad hände? undrar jag. Vi får väl se ikväll.
Igår hade vi en dust i alla fall. Det gick löptikar framför oss på promenaden. Efter mycket slit så struntade Kipper i dom och jag kunde helt plötsligt klappa honom på kroppen utan att han hoppade undan(!). Lurar han mig ändå?
Men stökigt är det just nu. Det är kanske sista omgången hormoner som spökar.
Nä, får han inte ligga i soffan heller nåt mer! Det får han EGENTLIGEN inte:

Han fäller så kopiöst! Tur att IKEA har billiga rollrar. Det går 2 varje dag hemma. Ungarna skriker "kom inte hiiit" till Kipper.

Igår var jag på klubben. Jo det är sant! Tänkte träna lite passivitet. Blev inte så mycket passivitet för jag träffade en gammal hundkompis (matten) som nu hade en malletik från Krokasmeden. Kul, så hundarna fick busa istället.

Sedan tränade vi faktiskt lite på Niklas. Han fick stå still bara och Kipper skulle inte bry sig om honom. Det gick bra så länge Kipps tittade bort. Så fort Kipper vred på huvudet så såg han ju Niklas: "Å, han är kvar, måste hälsa!" . Så jag gav upp även där.

Men Kipper är i alla fall sööööt!


Allhelgona

har nu varit. Det är den kortaste pynt-helgen. Fram med pumporna (nä, vi firar inte Halloween längre men ungarna kräver pumpor) och spökena och imorse togs de bort igen:)
Vi ägnar lördagen åt gravvård. Det blir en del gravar allt eftersom åren går...
Kipper har fått rusa av sig i 2 dagar på raken i långa promenader. Otroligt vad den hunden kan springa! Han springer och springer och inte förrns efter en timme kan han börja trava. Helt otroligt.
Igår så rullade han sig i nåt äckel igen, tror det var ruttna ben från nåt djur. Det blev duschen för honom direkt.
Kipper klättrar på toadörren men inser rätt snabbt att han inte slipper undan. Han går in i duschen med svansen mellan benen. Han står blickstilla under schamponeringen och avspolningen men när jag skulle torka honom så hade han fått nog och jag tror att han morrade. Konstigt läte var det i alla fall, haha. Men nu luktar han gott i alla fall!
En annan sak som jag inte förstår är att han fäller hela tiden. Det är fullt av små hår överallt inne, ute, i munnen, i bilen, i maten. Fy! Och när Kipper är ren så flyger det ännu mer mjuka hår överallt. Måste hitta min borste, haha.
Måste fixa lite mer bilder.
Nu blir det Birsta!





RSS 2.0