Bevis från utställningen

Ja, så här såg vi ut! Snygga va?

Annars så känner jag att vi är på rätt väg jag och Kipps! Det är viktigt att verkligen göra saker tillsammans känns det som. Bara jag och Kipps. Finns inte så mycket tid till det tyvärr. Men det är desto mysigare när vi får till det.
Kipper visar mer och mer att jag är värd honom nu. Han kommer självmant och vill ha gos och om han har tur så får han det:)
Han får också sitta och hålla i olika saker. Faktiskt så har han hållit i allt jag har presenterat för honom. Det är stort.
Det känns att vi kan samarbeta nu. Hurra! Som jag har väntat och kämpat.

Det finns hopp för fortsatt träning

I dag på förmiddagen var jag hemma med S för hon är febrig och snuvig. Det hindrade inte henne från att tänka logiskt, hör här: Jag vet! Vi lägger ut snorpapper i stället för dom där pinnarna Kipper inte vill ta när han ska spåra! Kipper älskar snorpapper ju. Det är nog för att det luktar illa och är klibbigt...Ja, vad säger man? Logisk och smart unge! Det är precis Kipps stil ju. Äckliga, klibbiga saker. Nu har vi börjat spara snorpapper så vi har att tillgå bara snön försvinner! Hurra, vi är på väg!

Utställning!

Ja, hej vad det gick! Jag och Kipper stormade in i ridhuset på 4 ben sammanlagt. Vad mycket roligt folk och vad många roliga hundar sa Kipper. Vi hade en liten hejaklack också: M och S var där med syrrorna (vars uppgift var att få styr på Kipps, tyckte dom) och Birgit var där med kameran. Ja vi var i alla fall där i tid och hade gott om tid för att varva ner och få oss lugna. Det tog ca tvåochenhalvtimme för Kipper att pusta ut. Kul och bra att han faktiskt kan slappna av också, hi hi.
Kul att se menar jag, jag brukar alltid smita ut med honom i bilen innan har har slappnat av för jag är så lat. Det är jobbigt med en Kipps i koppel...
Jag bad M hålla honom ett slag medan jag gjorde ett ärende: Kipper låg snällt avslappnad hela tiden! Beror det på M:s fantastiska hand med honom eller med min ofantastiska hand? Tja spelar ingen roll. Kul var det i alla fall att han var som en riktig hund i 5 minuter.
Träffade Jennie och Fina Phoenix också och det var jätteskoj att äntligen få se Phoenix live. Han var så söööt och mysig. Mycket lugnare och mognare än Kipper men så är han ju också 3 månader äldre! Fniss.
Vi tog en liten koppelpromend runt ridhuset och Kipper drog i kopplet så tungan blev lila.
Men hur gick det på själva utställningen då? jo, Kipper blev BIR och BIG-4! Han var ensam valp visserligen men bra ändå! Han startade med att hoppa på domaren och hon sa: Jaha, här kommer en typisk tollare, heltokig. Mhm sa jag.
Kipper skötte sig kanon fint inne i ringen, även i BIG-finalen. Sprang så fint så och ställde sig så bra! Är verkligen supernöjd med honom idag. Så det så!


Fredag!!!

As I wright, right in this moment är Kipper på väg hem från mormor i koppel med A i andra änden. Tack A för att jycken är lite motionerad tills soffan ikväll.
Träningen går vidare: Igår höll Kipper i ett sugrör! i 3 sekunder. Bra eller dåligt, välj själva. Jag tycker det var kanonbra.
Om sisådär 5 månader kanske han kan hålla i en apportbock:). Provade faktiskt med trä-pennan också och det funkade igen! Hurra! Det går med små små steg. Hatar små steg. Apropå små steg så kan jag bara inte låta bli att jämföra raser.
När Kipps var ute med syrrorna (som är kelpiesar) så var deras matte med och hon styrde hundarna med viskningar. Jag skrek åt min tollare. OK. Det säger väl mer om mig än om olika raser. Men nu idag när A skulle ta Kipps och gå hem så gick Kipps bara med A. Utan att ge mig så mycket som en blick. Jag for förbi med bilen och pratade med dem. Ingen reaktion på Kipps. Ja ja. En terv skulle ha krupit ur skinnet av separationsångest. Ska utvärdera mitt och Kipps förhållande om 9 år.

Ny energi (i ett par minuter)

Tränade igår kväll. Inne. Svinkallt ute.
Fick lite energi av att prata med brorsans Gibsons matte så jag ville träna lite igår.
Ha. Fick Kipper att hålla i en penna hela 3 sekunder! Det är ett framsteg vill jag lova. Oftast vill han varken ta eller hålla fast. Vad är det för typ av retriever? Va? Trodde det här skulle bli plättlätt men inte då.
Men nu håller han i alla fall en penna av trä (vad pedagogiskt va?) i 3 sekunder. Vad månde bliva?
Sedan tränade vi lite position vilket äntligen verkar ha gått in så pass mycket att fjärren blev lidande. När jag säger sitt så kommer han fot. Vi har fortfarande lite problem med aktivitetsnivån och koncentrationen. Svårt att få till den exakt men när det funkar så blir jag så glad och ser verkligen potentialen i Kipper. Annars tränar vi mycket hantering och tandvisning. Får se hur det går på söndag då vi ska på utställning i Timrå.

Tisdag

Här händer det inte mycket. Jag vill mycket men orkar inte.
Idag har syrrorna fått motionera Kipper igen. Kul och bra. Var en snabbis på lunchen.
Längtar tills det blir mindre kallt, känns som om vintern aldrig kommer ta slut.
Jag tränar och tränar med Kipper (nä, nu tog jag i, det gör jag ju inte) mest fritt följ men vi kommer liksom inte vidare. Det går bra i några steg sedan släpper han. Jag blir tokig! Måste komma på nåt bra utan att rycka halsen av honom som jag vill göra ibland. Nä, lite krav har väl aldrig skadat eller? Ska fundera på saken.
Har skrivit träningsdagbok och det är jättebra och nyttigt, skulle kunna träna oftare bara. Kommer inte ihåg hur ofta jag tränade förr men kan inte komma ihåg att det var så ofta. Inte lydnadsmoment i alla fall.
Ja, ja inte klaga igen. Har märkt att jag bara bloggar när jag har nåt negativt att delge. Kanske ska sluta?

Lördag blev inte så lugn...

I dag har vi varit i slalombacken hela familjen. Kipper var med såklart! Han skötte sig helt OK men inte när det var andra hundar i närheten. Då blir han helt fixerad och bara MÅSTE hälsa på dom. Fast det får han ju inte. Så det blev bra träning i alla fall. På passivitet och gå fint. Det gick sådär, fast han är trevlig Kipper. Tur det.
Har kommit på ett sätt att gosa med honom som han tycker om nu. Han får stå på bakbenen med kroppen i min famn när jag sitter på en stol. Då kan han slappna av och njuta. Det är mysigt.
Kipper väger nu 20 kg och är 51 cm hög vid 7 månader.
Nu ska vi fira alla hjärtans dag och äta gott!

Fredag!!!

Nu väntar ännu en lugn helg.
Vi har försökt träna apportering jag och Kipps. Det gick bra i början...
Annars ska jag försöka få ner/klippa bort/raka av/ sprätta loss all päls som gör att Kipper ser otroligt rolig och felbyggd ut.
Men jag är inte orolig! Ska nog få till den så han blir den stjärna han är på utställningen i Timrå nästa helg.
Fick PM idag. Vi är enda tollaren. Tråkigt. Men det är många andra hundar anmälda...hoppas det är nån man känner.

Ännu en helg har gått

och vad har jag åstadkommit?
Inte mycket, det snöar så otroligt mycket!!! Less.
I går så gick jag runt kvarteret med Kipper i koppel. Inte ofta det sker och inte ofta han går i koppel. Det märks. Bäst som jag går där så dyker det upp en golden. Det är Harry en 1-årig goldenhane som vill leka. Kanon, så jag släppte in Kipper på deras tomt så de fick härja av sig lite. Skönt.
I dag så åkte jag till jobbet (var enda stället som var skottat och lite folk på). Har bestämt mig för att inte träna så mycket på jobbet eftersom jag vill att Kipper ska förvänta sig vila där (i bilen). Men vad gör man inte? Först fick Kipper springa lös och vi övade lite på inkallningar. Sedan övade vi lite läggande under gång och stå. Gick rätt så bra.
Min fantasi började tryta så jag kom på att vi skulle miljöträna i spiraltrappan. Ja, jag säger bara att upp gick ju bra...
Jag måste väga Kipper för fy vad tung han var när jag var tvungen att bära ner honom. Men jag ser det som att vi tränade på tillit. Kipper var ju tvungen att lita på mig. Ha ha.
I övrigt flyter allt på. Kipper är nybadad och pälsen står åt alla håll. Mest åt fel håll. Carina säger att den ska lägga sig om en vecka. Tror jag när jag ser det.
Har varit på hundaffären och köpt ännu en ny hundmat. Vore ju bra om Kipper kunde äta nåt i alla fall. Själv alltså. Utan hjälp. Har även köpt extra stora och långa hundtugg eftersom Kipper vägrar tugga på ben om nån inte håller i dem åt honom. Slö-Kipper!
Nu längtar jag till våren!!!

Ridhusträning igen

Ja, igår var vi på ridhusträning igen. Det var kul och jag körde samma princip som sist: låta Kipper ta kontakt med mig för att få belöning. Funkade bra igen, vi hade roligt (eller mest Kipper) och lekte. Vi var inne 10 minuter kanske och sedan gick vi på promenaden runt travbanan. Där var kipper jätte duktig och jag lyckades få honom att inte äta mer än kanske 2 kg hästskit...suck. Nä, men han var duktig. Kipper fick gå fint mellan högarna och belöningen blev att han fick rusa vidare sedan. Efter en stund så upptäckte jag att det stod en häst i en hage (brukar inte vara hästar ute där). Kipper älskar hästar! Han sprang dit och ostkrokade sig, pussade mule och sprang i 8:or mellan hästens ben. Tur det var en snäll häst som tyckte om hundar säger jag. Tänk om hästen hade sparkat Kipps. Och naturligtvis lyssnade inte Kipps på mig, han hade ju en kompis. Suck. Men sedan tränade vi på fler hästar (som stod där de brukade stå).

När vi kom hem så var det gemensam TV-titt. Då hande Kipper svårt att varva ner. Han uppmande mig hela tiden. Blir väl så när allt bara är lajbans i en timme. Men då blev det inte så kul resten av kvällen tyckte Kipper. Snacka om att ta hela handen....

Bilder från i lördags


Här är lite bilder som Birgit tog i lördags när vi tränade i Timrå:



Kolla vad kul Kipper hade emellanåt! Han vill ju ha bollen ju...







Lång tunga! (Jobbigt att träna)



Han gör sig rätt så bra i "belgar-position" lilla killen! Så man slipper se hur bakhög han är! Fniss.



RSS 2.0