Hemma!

Och här är det som vanligt. Vi har haft otroligt väder i Stockholm! Sol och fint alla 5 dagarna. Helt otroligt.
Ja, det blev ju inte så mycket hundaktiviteter eftersom Kipper var på hundpensionat men man har ju ett övrigt liv också, ha ha!

Utsikten från vårt hotellrum på 7:e våningen. Vi bodde mitt i city vid sergels torg.



En sak som är härlig med semester och barn är att man kan vända på dygnet. Här är en av mina favoritplatser i Stockholm, slussen.
Vi gick många fina kvällspromenader.

En annan favoritplats för S och mig: Grönan!


S tar en paus vid Djurgården.
Det närmaste hundar vi kom var en korg "linusar" i Gamla stan. Det var nära att en fick följa med hem men S valde en igelkott(!) istället.

Söta va? Jag har en fling för gosedjur och det verkar ha gått i arv.

Men hur gick det för Kipper på hundpensionatet då?
Jo, alldeles utmärkt! Personalen kunde inte nog berömma honom. De sa att han gick ihop med ALLA hundar och var så perfekt så. Hans bästa kompis var en 5-årig dansk svensk gårdshunds hane och de var tydligen alltid tillsammans.
När vistelsen var slut så skrek Kipper efter personal-tjejen så hon kom och pussade lite till på honom. Skojigt att se! Vi måste besöka dem rätt snart igen. Sista natten fick Kipper sova i sängen med personal-tjejen och hennes hundar för Kipper var så bra med hennes valp. Kipper hade aldrig varit ensam  dessa dagarna. Han fick gå som han ville, i köket med personalen och ute i butiken. Mys-Kipper! Jag är faktiskt stolt över honom, fast det är ju bara sån han är.

Nu ska Kipper få vila ett par dager sedan måste vi träna spår och lydnad igen!!!!

Stockholm here I come!

Nu har jag packat klart. Otroligt att det blir så mycket packning ändå:)
Idag var jag på hundpensionatet och lämnade Kippers saker som han ska ha där. Personalen är väldigt trevlig och säger varje gång till mig så fort jag tittar in där: "Ja vi har ju läst mycket hundpsykologi men det skulle vara bra med människopsykologi också". Så orolig är jag väl inte, eller?

På hemvägen innan regnet kom så stannade jag till vid fiskdammen i Nolby. Den där "dammen" där det inte badar människor utan bara hundar. När jag hade släppt i Kipper i vattnet så kommer det en naken gubbe simmande! Han växlar mellan att simma som vanligt och under vattnet...ieuw som S säger. När han är ca 30 meter från oss så skriker han åt Kipper: "Vill hunden bada?" Nä, han har redan badat säger jag och är på väg upp. Då dyker karln igen och Kipper blir helvild och tänker sticka efter. Som tur är får jag stopp på honom! Himla gubbe! Det är sant att det inte badar folk där ju. Snusko.

Nu måste jag bara visa vad S har gjort åt mig:
Förmodligen världens enda och bästa pärlplatte-tollare!! Jag lovar, jag var inte med när hon gjorde den. I så fall skulle svansen kanske vara lite mer rastypiskt rätt ut, ha ha! Men visst är den snygg!!

Nu blir det Stockholm!!!!!

Skitspår!

Och det var verkligen mitt fel. Ibland är jag sååå dålig på det jag gör.
Jag fick sån inspiration av Jennie idag att lägga ett kort skogsspår åt Kipper. Sagt och gjort. Fast kvällen var full av åtaganden på hemmaplan så lyckades jag hasta iväg till "skogen" och lägga ett spår. Jag verkar helt ha glömt av hur man gör och mitt otroligt dåliga lokalsinne gör det inte lättare precis. (Jag visste att det skulle gå åt skogen, ha ha, redan innan jag släppte Kipps på spåret). Nåväl. Jag gick ut i skogen som var en liten misskött dunge av gamla granar egentlingen och gick rakt fram i 30 meter. Jag la en pinne och vinklade en stund efter den. Så långt allt väl. Lagom till jag skulle lägga nästa pinne så gick jag rakt på en eltråd. Fick vinkla tillbaka kraftigt (så kraftigt att jag sedan gick över mitt egna spår, hur bra är det???) och la väl ut pinnen och senare slutet. Åkte hem och hämtade Kipps. Glömde rasta honom (han pinkade i spåret) och selade på en ärvd 7 nummer för stor sele precis som vanligt.
Kipper visste inte vad han skulle göra men efter en stunds funderande gick han iväg riktigt fint. I 20 meter. Där blev det tvärstopp för jag hade inte trasslat ut linan. Suck. I alla fall så tog han pinnen klockrent och även första vinkeln. (De som har läst förr vet att så brukar det se ut). Efter det var både Kipps och jag lost. Till saken hör att det var becksvart där inne bland granarna och var 10:e meter så låg det högar med älgpäls? Ett kadaver gick vi förbi också.
Eftersom det redan hade skitit sig så selade jag av Kipper och då började han frispåra från början. Jag lät honom hållas men han virrade bort sig igen vid elstängslet. Lite senare ser jag honom bakspåra till 2:a pinnen. Ja, jag berömde i alla fall när han hade hittat den, vi "spårade" ju inte längre, vi var på promenad. En stund senare bakspårar han även slutet och springer och lägger sig och biter på det. Ja ja.
Men vilken skitäcklig "skog" jag hittade. Hua. Hädanefter blir det bara spår i kända, öppna, fina skogar!
Så vad tar jag med mig av den här träningen då? (Har jag lärt mig att man ska tänka).
Ja, att Kipper är glad och vill och det var roligt att se att han jobbade hela tiden!
Jag måste klämma in ett spår i morgon!!!

Kvällsmys

Idag jobbade jag, helt OK i detta väder:)
När jag kom hem så stod Kipper på klorna och hoppades på att få göra någonting. Besviken blev han för jag tog honom med upp i sovrummet och så sov vi en timme. Efter det var jag lite piggare så hela familjen åkte till Birsta för lite oseriös shopping...
På hemvägen rastade vi Kipper vid Kubal. Hade ju liksom sådär bara låtit en dummie slinka med i bilen:)
Så Kipper fick några sök (uppletande) i gräset. Vilken näsa min kille har! Jag blir faktiskt impad ibland. Jag lade också på avlämningar, det gick sådär men jag har inte bråttom med dem. Det ska vara kul att leta.
Efter letande i höggräset så såg Kipper ut som om han hade badat!

Finns inget dåligt väder! Vatten som vatten...
När vi kom hem gick han direkt och lade sig på favoritplatsen: Halvvägs upp i trappen med huvudet på ett trappsteg.
Bekvämt! Och så ser han så bra vad vi gör där uppifrån!

Härligt med trött hund!

Nervös

för att lämna Kipper på hundpensionatet på fredag! Det blir första gången borta för min lilla skatt, ja förutom hos mormor då:) Nästan 5 dygn ska han vara där. Jag ska troligtvis åka dit på torsdag och bädda åt honom så han känner sig som hemma och ta med en låååång lista på det som jag tycker personalen bör veta, haha. Men det känns lite kymigt i alla fall.
Nu jobbar jag denna veckan men på fredagmorron sticker vi till Stockholm. Jag älskar Stockholm! Fast nu blir det utan Kipper då....ja ja det får väl gå!

Här är vi vid Spikarna på Alnö. Sekunderna efter fotot så hoppade han i vattnet så klart!

Annars så försöker jag njuta av semestern (inte så lätt när man jobbar hela tiden). Jag försöker klämma in alla "måsten" som tex. grillkvällar, vara vid vatten mm. Tur man har en "trädgård" som sköter sig själv.


Nä, nu är det dåligt väder igen. Vill träna Kipper nu!

Skit också!

På många sätt. Jag själv mår fortfarande inte alls bra. Vit i halsen och huvudvärk. Ja ja bara det är borta om en vecka för då blir det Stockholm.
Orkar inte heller träna Kipps. Idag gästspelar jag på jobbet förresten. Men det var väldigt jobbigt att gå ute i fabriken. Blev illamående. Jag fattar inte vart jag har blivit smittad. Ingen annan jag känner är dålig. Det är väl inte svininfluensan? Nä, då borde man vara ännu dåligare...

Jag har ju haft lydnadsuppehåll i minst 2 månader nu men igår så var jag bara tvungen att testa (ja, mitt i sjukdomen).
(Kipper fick också vila i 2 dagar efter sin mega-vaccination).
Hur som helst: Kipper var precis som jag ville ha honom. Rejält taggad och fokuserad. Och GLAD! Viftade på svansen hela tiden. Jo jo.

Annat skit är vädret. Regn, åska och stekhett blandat. Det är bra med Kippers tassar så man ser om han är skitig:)


Nä, ikväll blir det surströmming hos mor och far!

Kärlek

Eftersom Husse jobbar den här veckan så har jag, S och Kipps mysigt och lugnt på morgonen.
S äter frukost vid TV:n och jag läser i köket. Kipps brukar alltid hoppa upp och klänga i mitt knä då.
Jag frågar S: "Vad vill Kipper egentligen"?
S: "Han vill ha uppmärksamhet och kärlek"!
Jag: "Ja, men det hjälper ju inte"!
S: "Du kärlekar honom på fel sätt"!!

AHA!?

Kipper är inte hunden som delar ut sina ömhetsbetygelser hur som helst. Han har aldrig pussats frivilligt tex.
När S ramlade i trappan häromdagen så kröp han upp i hennes famn och pussade bort hennes tårar.
Då blev jag också lite blöt i ögonen.

Träning

blev det i alla fall! Trots att jag mår risigt. Svettas som en gris och huvudvärk som känns konstig. Illamående. Men med ett par alvedon i kroppen så gick träningen OK.
Vi var till klubben (Sundsvalls) ett par stycken ekipage och tränade spår och budföring.
Spåret var ett klassiskt apellspår på lägda med liggtid 45 minuter. Blev lite för svårt för Kipps även om han plockade alla pinnar. Han tog god tid på sig och vimsade på alldeles för mycket. Det positiva var att han redde ut det i alla fall. I mångt och mycket betedde Kipps sig som han har gjort de 3 tidigare spåren. Tipset jag fick var att lägga lite fler spår i skog så han kommer på tekniken. Ska göra det. Det är svårt på lägda om det blåser.

På budföringen så går Kipper ut i full fart och sedan bara ökar han. Roligt att se men han har inte förstått kommandot ännu och inte att han ska sitta kvar vid mottagaren. Kanske ska köra korta sträckor? Definitivt mer lydnad i alla fall:)

Ja, nån städning är väl synd att säga att jag har "hunnit med" men i morgon kanske? Fast jag och S har planerat in Birsta och vaccinering av Kipper. Så vi får väl se:)


Vilken vecka! (Och känd mental-status)


Kipper

 

1a Kontakt/hälsning

5

 

1b Kontakt/samarbete

5

 

1c Kontakt/hantering

4

 

2a Lek/leklust

5

 

2b Lek/gripande

3

 

2c Lek/Dragkamp

2

 

3a Jakt/ följande

4/4

 

3b Jakt/gripande

2/3

 

4 Aktivitet

5

 

5a Avst.lek/intresse

3

 

5b Avst.lek/hot

1

 

5c Avst.lek/nyfikenhet

3

 

5d Avst.lek/leklust

3

 

5e Avst.lek/samarbete

3

 

6a Överaskn/rädsla

2

 

6b Överaskn/hot

1

 

6c Överaskn/nyfikenhet

4

 

6d Överaskn/kvarst. rädsla

1

 

6e Överaskn/kvarst. intresse

2

 

7a Ljudkänsl/rädsla

1

 

7b Ljudkänsl/nyfikenhet

5

 

7c Ljudkänsl/kvarst. rädsla

1

 

7d Ljudkänsl/kvarst. nyfikenhet

1

 

8a Spöken/hot

1

 

8b Spöken/kontroll

3

 

8c Spöken/rädsla

5

 

8d Spöken/nyfikenhet

2

 

8e Spöken/kontakt

4

 

9a Lek/Leklust

4

 

9b Lek/Gripande

2

 

10 Skott

2

 

(Jag är verkligen dålig på bloggandet, layout och så vidare, men men)

Idag så var vi på MH på Sundsvalls BK. Kan bara säga att jag är verkligen nöjd med Kipper. Kolla resultatet ovan.
Klarade inte att lägga in nyckeln men intresserade fattar kanske ändå:)
Beskrivare var Torbjörn Eriksson och hans kommentar om Kipps var: "En livlig kille som vet vart han är på väg.
Han vill mycket men han kan sortera och fokusera".
Låter inte det toppen så säg?
Kipper gillar folk, vill leka, ställer upp, har ingen kvarstående rädsla, är skottfast.

Annars har veckan i Orsa varit kul.
Jag har kommit på en sak till som jag är dålig på:) Husvagn! Men men det löser sig nog. Kipper har i alla fall varit helt underbar. Maken till lättsam jycke finns nog inte. Han är med, han är glad, han är aldrig till besvär.
Det är roligt att alla man möter ler åt Kipper för han ser så snäll ut. Barn vill klappa (och det får dom förståss). När det är stimmigt runt Kipper så tar han det lugnt. Värsta familjehunden.

Det går ju lika bra att tigga och stjäla av S i husvagnen som hemma!
(Det är INTE solen som lyser in, det är en halogenlampa, haha)


I Mora träffade Kipps den här tråkiga kompisen:)

Ja, det regnade ju en del V28 i Dalarna...vi åkte mycket bil och tittade på nya ställen mest runt Siljan.
Har dock inte helt dömt ut husvagn som semesteralternativ. Det var dom som var oroliga, ha ha.
Nu ska jag vara ledig i 4 dagar och jag ska faktiskt varva städning med hundträning.


Semester!

Har jag börjat nu. Kanoninledning på den i helgen. Först var det gatufest och besök från Husum.
Maya och Kipper var verkligen "bästa vänner" hela helgen. Det var så att man blev less ibland och fick ta till stora rösten.
Vi var på picknick och Birsta men mest chillade vi bara. Det var verkligen toppen!



Maya är 9 månader och jättesöt tycker Kipper! Ja, det tycker vi alla förståss men alla andra kan låta bli henne ibland. Det kan INTE Kipper! Svårt att knäppa kort på dem...de flesta blev som ovan...



BFF!!!!



Tjej och Kille, Maya och Kipper, Toka och Toke.



Tvingad till vila!

Nä nu sticker hela familjen till Orsa en vecka!

RSS 2.0