Gk lägre klass spår!

Ja, jag är stolt är över min hund! Ett av våra mål den här säsongen var starta i lägre och lydnadsklass 2.
Vi gjorde det trots att operation och annat kom emellan.

Vi var bara 7 startande i lägre klass igår. Blandat gamla rävar och nybörjare. 2 missade spåren helt.
Jag och Kipps hade sista spåret. Jag har aldrig haft "påsläpp på spår" förut men det visade sig vara rätt enkelt. Bara skicka hunden efter anvisning rätt ut på kalhygget. Kipper for iväg som vanligt (jag har handskar) och spårar med hög näsa. Tur det var uppför. Betyg 10-10. Strålande. Fast det visste jag ju inte då.
Kipper spårade vidare med hög näsa, slog och for, och vips var där en pinne i munnen! Det är så skönt när man får bekräftelse på att man är på rätt väg. Nästa pinne kom snabbt tyckte jag. Kommer inte ihåg alla pinnar men pinne 4 eller 5 låg rakt nedanför en stor sten/klippa. Det blev liksom tvärstopp efter den. Tror inte att en spårläggare har kunnat gått rakt uppför den, men vad vet jag. jag fick gå runt i alla fall för Kipper flög rakt upp på klippan (himla räddningsträning) och drog vidare. Jag har inte så lång rutin på spår och framförallt inte med Kipps så när jag tyckte att han var fel tog jag tebax honom till klippan och gjorde om. Kipper tog ett nytt spår och efter en halv evighet så kom en pinne. Då blir man glad! Efter exakt 1000 m kom slutpinnen. Rakt på kalhygget. Inte en väg eller människa i sikte. Jag berömde Kipper och började sedan skrika på mottagaren. Inget svar. Började få lätt panik eftersom det nu hade gått så bra. Till slut började jag gå i den riktning jag trodde var vägen. Efter 7 minuter hörde jag nån som svarade. Jag skrek med jämna mellanrum och Kipper blev lite orolig. Skulle det inte vara roligt i skogen matte, du låter helt hysterisk. Jag släppte Kipper och gick mot mottagaren. Efter 7 minuter till kom jag helt slut fram men innan jag skulle börja skälla ut henne så skrek hon: Jag hörde dig hela tiden!. ?.
Nåväl, med alla pinnar och 21 minuter så var jag sååå nöjd.
Tillbaka på klubben var det budföring. Av 5 kvarvarande ekipage så sprang 2, därav Kipps.
Fast 100 meter är lång för kipper att komma ihåg. När jag skickade honom mot mottagaren så hade han glömt henne. Tjoho, springa sa Kipper, och sprang i sick-sack över planen. När han passerade mitten så ropade mottagaren: Just ja, sa Kipper och la in 2:an. På väg tillbaka till mig tycket Kipper att han kunde hälsa på publiken spm satt på sidan så jag fick rya i åt honom att komma till mig. 5-5 av domarna som sa att de var snälla men de tyckte ju att Kipper hade ju iallafall sprungit:)

Platsliggningen stod vi över. Jag har ännu inte fått Kipper att ligga still i 5 minuter:)

Lydnaden var inget vidare:
Linf: 7
Framförg: 6
Platsläggande: 0 (la sig ej, har aldrig hänt)
Inkallning, 9,5
Kryp: 0 (satte sig)
Apportering: 7
Hopp: 0 ( Kipper tog stöd av hindret BÅDA gångerna, han stod med alla 4 tassarna på hindret)

Jag är jätteglad att vi blev godkända!
Kipper var yngst av alla som var med så jag kan inte begära mer. Han behöver mogna mycket än.

Lydnaden ska vi träna i vinter, måste få till rätt attityd, alltid och framförallt på tävling:)

 


RSS 2.0