Sista arbetsdagen (igen)

Nu är det ledigt igen, 7 hela dagar. Mysigt.
Ja, Kipper mår bara bra i alla fall. Ingen som helst reaktion på varken säkerhetsnål eller snus. Good Kipper!
Tur det med så klantiga människor runt honom. Nu ligger han i bilen och väntar på mig.
Ska låta han springa lite lös snart innan vi åker hem och firar nyår.
Ska pynta om hela huset i kväll till silver och vitt. Kipper älskar pynt. Helst snören som kan fastna skönt i tarmarna.
Har köpt fyrverkerier också. Med och uten knall. Får se hur Kipper reagerar. Jag ska i alla fall vara med honom på 12-slaget. Han ska få ett grisöra har jag tänkt. Det brukar smälla nåt otroligt här där vi bor. Och flera dagar efter tyvärr.
Men det ska nog gå bra.
Kipper har tappat alla tänder nu!!!
Med hjälp av 3 strumpor som vi kampade med, 11 kartonger av olika slag som han slaktade, 1 söndertuggad hallmatta och 2 märgben + ständigt pillande av mig i munnen så lossnade hörntänderna. Hurra! Behövde inte gå till veterinären!
HA ETT GOTT NYTT ÅR alla vänner!

Ännu en dag av observation

av Kipper. När vi var ute på Löta i dag och åkte skridskor med S så drog Kipper i sig 2 påsar snus. Ringde runt till all världens veterinär-nummer men fick ingen personlig kontakt alls! Det är såååå himla värdelöst att bo i Norrland i bland! Sundsvall - Norrlands huvudstad. Skit bara. Men men, än märks inget på Kipps och nu har det gått ett par timmar. Vi håller tummarna.
Annars äter han inte mycket. Inte sin egen mat i alla fall. Han har kaske växt färdigt. Nu lever han på fimpar, snus och glykolindränkt snö. Längtar inte till den 1:a då det lär slinka ner en och annan raket-del också. I går fick vi il-köpa sparris för då hade Kipps satt i sig en säkerhetsnål. Öppen eller inte, ingen vet. Han hade snott en lapp som satt fast med en nål från en julklappströja. Suck. Man måste vakta som en hök på skithögen.
Som sagt. Sin egen mat äter han inte. Då blandade smart-matte (jag) in "pate" från euroshopper. Mums sa Kipper. Nu är vi inne på Ceasar. Förstå vad det innebär? Gåslever nästa eller? Ja ja, bara "valpen" är nöjd och får i sig det han ska. Varför är han störst i kullen tro?

Jul, jul, strålande jul

God Jul till Alla!
Nu går jag och Kipper i julvila ett tag. Får se då vi tittar fram igen. Nu ska vi ägna denna långa ledighet till att leka och bara slappa.
En liten rapport:
Kippers tänder är fortfarande dubbla, både i över och underkäken.
Kipper lyfter inte på benet än, det har bara hänt enstaka gånger.
Nu kommer han till mig med förbjudna saker bara jag berömmer tillräckligt, fjäskar liksom. Knäpp hund.
Han kampar bra och vill leka mer nu.
Har fortfarande inte fått en puss av honom. Snålkipper.
Det enda vi tränar är fotposition och kontakt och hoppolek.

Ja nu ska vi som sagt var ha det lugnt och mysigt!

Halt ute

Nu är det verkligen inte roligt att vara ute. Glashalt överallt och man måste passa så hunden inte halkar. Kipper kan hoppa jättehögt upp i luften. Speciellt när det händer nåt skoj. Då är det inte kul om det är halt när han landar. Har en kollega som har en hund som det blev nåt vingel med efter den hade halkat. Inget kul alls.
Ingen onsdagsträning blev det igår heller eftersom jag var på fest:) Är lite avundsjuk på att min mor får umgås mer med Kipper än jag men det var ju förutsättningarna från början.
Det var roligt att se idag när C kom hem från jobbet. Kipps var verkligen glad. I vanliga fall så bryr han sig inte så mycket om folk, mig, husse, nån annan över huvud taget. Lite "schäfer - jag klarar mig själv" över Kipper. Otroligt intressant faktiskt. Men dock oförutsätt. vi kämpar på jag och Kipps med relationen. Nu kan vi gosa lite mer och Kipper tycker om det. Jag behöver inte bråka så mycket på honom. Jag måste verkligen vara lugn hela tiden (det går mig på nerverna, alla som känner mig vet att jag är het). Kipper går helt i baklås om jag gastar och tar i honom. Så nu ignorerar jag (inte så lätt med hans klor), försöker hålla mig lugn och konsekvent. Men lättlärd, det kan INGEN få mig att tycka att han är. Smart däremot: japp!! Kipper är smart. Iofs lättlärd om han vill (svamligt det här) men han vill lixom inte samarbeta. Alla andra bröder verkar vara helt normala hundar:) 
Kipper, varför valde du mig? Visa mig nu Kipper! Ska du trötta ut mig först eller ger du dig?
Fortsättning följer.... 

Ajajajajajaj

Nu har not so good Kippper satt i sig mörk choklad. Vet inte hur han fick tag på den men jag har räknat ut att han inte kommer att dö i alla fall. Får se om han blir nåt dålig i natt....
Bara för det så vägde jag honom och han vägde nu 16,4 kg och var ca 48 cm hög. Har ju kört med light-foder lite mycket men idag kom jag iväg och bytte men det tycks ju inte ha gjort så mycket:)
Annars rullar det på med julklappsinköp och städning. Inte så mycket träning. Vi bygger fortfarande på relationen och det går faktiskt bra. För det mesta så kommer Kipper när jag ropar på honom, inomhus alltså inte ute. Ute kommer han alltid. Inne är han tveksam. Han undrar nog vad jag tänker göra men nu börjar jag få hela hans förtroende. Bra.
Het är han också och det är jättekul att han visar det nu. Och kampar gör vi hej vilt. Nu väntar jag bara på att huggtänderna ska lossna! De nya hörntänderna har börjat komma fram men de gamla sitter som berg! Vill inte åka till veterinären som en annan dvärghundsägare. Där går gränsen.

5 månader!

Grattis alla syskon på 5 månadersdagen! (igår, jag vet)
Igår var vi och tränade i ridhuset för första gången. Kipper orkade väl i 5 minuter. Jag vill ha fullt fokus på mig när vi tränar så 5 minuter är väl vad han orkar just nu. Efter de 5 minuterna fick han springa lös runt travbanan för att göra av med lite energi. Sedan in och träna 5 minuter igen. Hi hi. Kipper ville bara hälsa på alla kompisar som också var där och tränade. Han la sig ner och pep. Ja,ja som vanligt tränar jag bara aktivt, ingen passivitet. När träningen var slut så frågade M om vi skulle låta syrrorna leka med Kipps lite så vi gick ett till varv runt travbanan. När vi kom hem så var Kipper fortfarande uppe i varv, kag trodde han skulle slockna direkt, men inte. Intressant. Det måste betyda att han fick en liten hjärnöverdos. Tror jag. Inte bra i vilket fall. Men jag är nöjd med träningen.

Kall Tisdag

Nu är det kallt! I kväll ska vi lämna Kipper för första gången 2 timmar hemma, hoppas det går bra. Han har aldrig varit ensam hemma förut. Slarvigt men tiden har bara gått. Men det är nog inga problem, som jag brukar säga, varför fega och träna innan? Nu måste vi i alla fall för vi ska på julbord.

Mer klantigheter: I helgen när jag köpte hundmat så köpte jag FEL!!! jag köpte light istället för Junior. Klantigt! gissa hur mycket Kipps har bajsat? Det är väl bara massa fibrer och ingen näring i light....måste handla ny. Gör om gör rätt.

Igår tog vi en kvällspromenad ner till E4:an och tränade tung trafik och övergångar på övergångsställen. Vi bor vid det rödljus längst söderut som stoppar E4:an! (sedan är det raka vägen till Stockholm) Jag stoppade E4:an 4 gånger igår kväll. Hm. Var tvungen eftersom Kipper reagerade negativt 1:a gången. Men sedan gick det bara bra och sista gången så träffade vi en stor svart hane mitt på så det blev riktigt skoj tyckte Kipper.

Haha. Kipps både bajsade och kissade på promenaden! Det är stort.

Snömåndag

Ny vecka, nya problem som jag brukar säga.
I morse när Kipper låg upp och ner skulle jag bara kolla nåt på magen så jag puttade honom försiktigt åt sidan med ett finger på knät. Då gallskrek han och jag tänkte: Höften! Men jag hoppas att det bara var en svit efter ansträngningarna igår. Vi får se. Började fundera på förröntgen men jag lovar att jag ska lugna ner mig. Men det är inte roligt när de skriker av smärta så där.
Annars när jag var "hem" till mormor på lunchen så snabbtränade jag Kipper lite. Inkallning, fot mm. Snacka om taggad hund! Nu är vi på banan känns det som.

2:a advent

Idag har vi varit på julskyltning. Intressant. Kipper hälsade på en jack russel. S fick 5 paket. Tidigare idag var vi upp i skogen och där smet Kipper till en blandras-tjej. Not so good Kipper! Måste träna det. Att inte smita iväg. Men jag har väl varit rätt slapp på det eftersom han har aldrig visat några tecken på att vilja springa iväg heller. Nu kom han när jag ropade men vände efter halva vägen. Sedan så fick han ju belöning för det också eftersom de lekte lite. Efter det så släppte jag honom med Vicky igen. Mysigt. Men han borde få träffa lite fler olika hundar känner jag. Ingen som ställer upp? Gärna en ung hane till exempel.

Lördag

Lördagen började med en prommis i skogen. Jag visade upp vad Kipper har lärt sig för C och S. Gissa om de blev imponerade? Ja, ja de har inte lika höga krav som mig:)
Annars nu när jag var på kvällspromenad med Kipper så kissade han som en riktig hund i slutet av promenaden så jag slapp släppa honom i sin rasthage! Bra va? En annan sak som är djuriskt positiv är att min lilla Kipps har börjat kampa! Och inte så lite heller. Hur förvånad är jag? Kipper är ju och har alltid varit lite svår att förstå sig på men jag kämpar på. Han är självständig och hårdhudad men vill vara nära på sina villkor. Vi försöker lära oss att mysa tillsammans och att arbeta tillsammans. Ibland går det bra och ibland agerar han helt tvärtom motför jag trodde. Knep-Kipper. Han är en riktig utmaning för mig. Och för familjen. Så här kommer lite bilder: (som önskat!)

Här är nästan hela familjen som får utstå Kipps upptåg: F, S och A i ett försök till "julkort". Det blev ju sådär och då tog jag ändå typ 100 kort....


En rolig sak med Kipps är att han alltid och jag menar ALLTID slänger ut benet när han lägger sig! Benet far ut som om det satt en fjäder på det . Det bara sprätter ut alltid då han lägger sig! Ser inte så bra ut och det blir svårt för honom att sätta sig upp igen när vi tränar ligg-sitt. Suck. Men gulligt är det. Men opraktiskt.

Äntligen fredag!

Denna veckan har jag verkligen inte haft tid för Kipper. Har bara varit borta känns det som. Men nu är det helg! har redan städat så nu ska det bli lugnt. Promenad i morgon förmiddag i skogen och sedan Birsta tror jag om om jag orkar.
Kipper är rätt jobbig just nu. Måste ut och aktivera honom lite mer tror jag. Ska skicka ut F och gömma sig på hembygsgårdens område. Annars är det tråkigt att träna lydnad tycker jag. Vill bara träna nån form av nosarbete. Ska göra det nu. Känns fortfarande som om Kipper är lite för ung för att träna. Borde låta honom leka med andra hundar mer. Ska fixa det imorron.

Borta

Nu har jag varit borta igen. Var i Stockholm på konferens. Kul, men det tar mycket tid. Fick lite julklappar köpta i alla fall.
Kipper var som vanligt när jag kom hem. Han har tappat 2 stora tänder inne i munnen och blöder hejvilt när han gnager på ben. S tycker det är läskigt när vita ben blir rosa...
Kipper lyfte på benet, riktigt den här gången! Lilleplutt! Får se om det blir oftare och oftare.

Stort grattis till alla vackra bröder som tar hem massa priser!! Vi kan inte hänga med er i prisskörden för här uppe finns det inte så många utställningar, synd.

RSS 2.0