Sista april!

Kunde inte hålla mig. Vill ju inte beröva intresserade på info från Kippers och mitt liv och leverne. Även om det inte alltid är sol och roligt:)
Så vad har hänt då sedan sist: Ingenting och allting. Vi har tränat lydnad, momenten i lydnadsklass 1. Vi går ju kurs. Kursen är bra och jag får många tips. Bara för att man har tävlat förr så innebär det inte att man kan nånting.
Kipper kan bara gå fot om jag har godis i handen. Kipper kan inte ligga stilla på platsen. Han eldar upp sig själv efter ett tag. Måste fundera på det så jag får en förväntan på passivitet. Just nu tränar vi inte alls platsliggning.
Jag har gått från inspirerad till besviken till inspirerad igen. Kipper är ingen lätt hund att träna. Vad det beror på vet jag inte. Han är otroligt bra i familjen och vardagslydnaden funkar perfekt. Har alltid gjort efter värsta valpperioden. Men jag vill ju tävla! I något, vad som helst. Börjar till och med fundera på agility, hi hi. Då har det gått långt. Men det är något speciellt med Kipper, jag har bara inte kommit på vad det är. Redan från första stunden visste jag att det var något med honom. Vi får väl se vad det är. Ska bli kul att göra funktionsbeskrivningen i juni. Tänk om det är jakt vi ska hålla på med? Då dör jag. Och husse. Vill inte ha fåglar i frysen. Vi får se. Har provat spår  och det verkar Kipper tycka är kul.
Var till Birgit i helgen och provade sök och uppletande. Det gick sådär. Vi har mycket att jobba på kan jag säga.
Jag är kluven också. En väldigt bra sak med Kipper är att han "inte bryr sig" om allting. Tex. så springer han inte fram till en människa som vi möter i skogen. Det är ju bra men det blir lite värre när man ska träna. Vill jag ha honom som är eller ska göra honom till en "brukshund"? Jag funderar på det. Det är ju bekvämt med en "familjehund". Ska bli riktigt intressant att göra MH så kanske jag kan få svar på vissa bitar. Jag vet verkligen ingenting om retriever och absolut ingenting om tollare. Lätt är det inte. Dominant agerar Kipper bitvis men han är väldigt "vek" mot mig. Eller spelar han? Har inte fattat det ännu. Måste jag tränga igenom det spel han kanske spelar? Törs inte prova ännu. Han ska få bli lite vuxnare först. Det är så svårt att veta hur mycket krav man kan ställa.
Birgit var i alla fall imponerad över lillemans tempo. Jag är också riktigt nervös ibland när han röjer i skogen.
Nä, nu ska vi satsa på utställning igen. Det är så enkelt. Bara springa lite så är det klart. Kipper var ju fiiiin igen på senaste utställningen ju. Vi ska på 2 st. i helgen. Undrar om han är fiiiiiin eller fuuuuuul?
Jag tycker han är fin.
Ikväll blir det brasa. Fast inte för Kipper. Han får vara inne med radion på.

Träning, träning

Vi hade kurs igår, jag och Kipper. Det var bara 3 till ekipage så det blev bra träning. Vi tränade platsliggande med störning, tandvisning (nog så svårt med glad hund), apportering, platsläggande, linförighet, hopp. Ja, i stort sett alla moment i lydnadsklass 1 utom ställande. Det gick väl ganska bra. Vet inte när jag ska tävla. Tycker inte att vi är redo än på länge. Får se hur vi gör till sommaren. Men när jag for till klubben så såg jag BARMARK! Härligt!
Och nu kan jag säga det inte blir några mer inlägg på ett tag. Måste träna istället för att blogga!
Kanske tar upp bloggen till hösten....eventuella resultat får Carina lägga in på sin sida:)
Tack och Hej!

Äntligen tränat!

Och det tack vare Kippers personlige tränare: M med syrrorna! Tusen Tack för den träningen! Det har verkligen legat nere de sista veckorna.
När jag och Kipps var på "skogspromenad" så hördes ett väldigt skällande i fjärran. Då var det syrrorna som var i farten!
Efter att de hade sprungit ett tag så tränade vi "inkallning med störning". S var med också och hade X i koppel som var väääldigt söt tyckte Kipps. Men sedan tyckte han inte det efter M:s manöver. Tack!
Sedan frågade M om vi skulle göra platsliggning men då fegade jag ur och då blev det budföring i stället! Kanon!
Kipper hade superdragning mot M och allt blev perfekt. Kul! Roligt att träna med trevliga (och duktiga) människor!
Nu blev jag lite mer peppad igen!

I morse när jag gick morgonrundan så kom det ut en hund från en tomt. Så då släppte jag Kipps med henne ett tag. Det var en bordercollie/jämthund som var jättefin och trevlig.

Annars är vår altan helt snöfri nu och det är strålande soooool! Härligt!

Inte mycket gjort

blir det nu för tiden. Missade kursen denna veckan pga. andra åtaganden. Trist. Tur vi har fått papper i förväg så man kan träna på läxan. Kipper är bra på alla sätt men det han inte kan (vill, förstår, whatever) är att jag vill att han ska hämta saker och lämna de till mig. Fast jag tränar heller aldrig på det så det kan ju inte bli bättre:)
Vi vilar oss i form som vanligt. Suck.
Men han är goooo Kipper numer:)

RSS 2.0