Gott Nytt År!

Ännu ett nytt år! Undrar vad det ska föra med sig? Träna lite mer kanske? Tävla får vi hoppas.
Nu ska vi ut och springa i skogen och snön! Ha ett bra 2010 alla!

Kolla Kipper på vägen! Han syns om man tittar noga:)


GOD JUL!

Jag har världens bästa hund! Kipper är lugn inne och vild ute. Kipper skäller aldrig. Man kan lämna honom ensam hemma och i bilen hur bra som helst. Kipper älskar alla människor och djur. Kipper har plåtmage och är aldrig dålig i magen. Kipper är inte rädd för mycket. Kipper tycker om att sova lika mycket som jag. När vi väl kommer ut på promenad så kan han springa i flera timmar. Undrar vad den orken kommer ifrån? Vi tränar ju aldrig:)
Kipper kommer alltid när man ropar (och gör han inte det så får han nåt hårt i skallen:))
Kipper har sakta men säkert lärt sig att det är skönt att gosa, haha.

Nä, nu tänker vi ha julledigt och bara ta det lugnt och mysa hela julperioden.

God Jul ALLA!

Om jag hinner dra på en luva på Kipps så kanske det blir en bild också...men troligtvis inte så därför blir det en annan bild av DRÖM-hunden.





Luciavaka

med hundträning! Min nya hundträningstid är efter 22 på kvällen. Bekvämt och bra? Nja men allt är bättre än inget.
I fredagskväll så ville jag testa ett sök som jag har tänkt på länge. Jag skickade ut F med ett täcke för att gömma sig i en båt som hänger i luften på ett område i närheten av där vi bor. Kipper och jag gick efter lite senare. När Kipper känner lukten av F så blir han jätteglad! Han når precis upp till båten och han står på bakbenen och balanserar runt båten. Jag lät honom hållas för jag ville veta vad han skulle göra. Då gör han precis som jag vill!
F är ju dold man jag har utrustat henne med en leksak som hon håller på kanten. Kipper gnäller till lite och rusar sedan till mig. Jag berömer honom och han vill tillbaka till F. Kipper håller på ett tag till och balanserar och jobbar och vill verkligen upp i båten. Då får han tag på leksaken och springer i 120, inte till mig men väl i min riktning.
Jag kallar in honom och så får F agera. Strålande övning och nu vet jag att rullen ska läras in på dolda. Kanon.

Igår kväll var vi ute igen. Nu blev det lite uppletande och lydnad. Kipper vill mycket på lydnaden men det är ingen vidare precision. Ska nu börja träna lite mer där det är folk och livat runt omkring. Vissa moment går dock strålande. Har börjat få ordning på apporteringen nu i alla fall.

I dag var vi på långpromenad och Kipper fällde S så hon fick skrubbsår genom täckjackan. Men Kipps är förlåten.
Får se vad det blir för träning i kväll, måste ju träna för idag fick brorsan Texas LP1! Grattis!

Katastrof

höll det på att bli igår på lunchen.
Jag var ovanför jobbet och rastade Kipps när han gick ner sig i ett 10 m brett och 2 m djupt hål!
Stackars Kipper kämpade på bra i det iskalla vattnet. Han var under ytan ett par gånger. Isen bar inte när han försökte ta sig upp, den gick sönder hela tiden. Det var jättejobbigt att stå och se på när han kämpade! Till slut kom han då upp och ruskade bara av sig och var som vanligt! Det blev till att åka hem och torka honom. Märks inget på honom nu. Tur det!

Annars har vi vilat klart känner jag. Nu är jag träningssugen igen! Undrar om jag hinner lägga nåt spår innan snön är här på allvar? Nu ska här tränas. Men alla tävlingar är i ridhus på vintern. Jag kom på att jag ska plocka upp hästbajs och lägga ut inne i nån lagerlokal eller liknande, jag tror pappa kan fixa lokal (hoppas jag). Det borde funka! Sedan är det nog viktigt att tränan på lite olika platser. Ska fundera ut en plan. Roligt!

RSS 2.0