-28 grader

Less. Kipper har gått in i vinterdvala. Tidigare har det gått bra men den här veckan har det blivit för mycket för Kipper. Nu vill han inte gå ut längre. Jag är rädd att han ska bli slö. Han har inte sprungit lös på säkert 3 veckor en längre stund. Rastningarna på 10 minuter räknar jag inte. Jag vet att -28 grader inte är såååå kallt men vi bor vid kusten och det blåser. Skit. Är verkligen less nu. Orkar inte träna inne heller. Värdelöst. Utställning till helgen. Kommer gå skit. Suck.

Bild från ifjol på samma utställning.

Nä nu måste jag rycka upp mig! På med skoteroverallen!


Lydnadsträning på kvällskvisten

Igår gick allting perfekt!
När vi närmade oss hembygdsgården så började Kipper "gå fot". Han visste liksom att jag hade tänkt träna lite eftersom jag hade apportbocken i fickan. Tror jag.
Kipper var i alla fall laddad! Alla moment jag körde gick kanon. Så pass bra att jag kan stå för dem på tävling, haha.
Apporteringen gjorde han ett snabbt gripande på och full fart tillbaka. Nöjd. In i position tar vi sen.
Nja, inkallningen bromsade han på mig förståss så allt kanske inte var perfekt. Men KÄNSLAN var bra!!
Det är huvudsaken.
Skulle vilja ha till boll-belöning på honom. Nu blir det mest godis. Och kamp med mina armar. Det funkar ju med vinterjacka och vantar. Men sen då?
Ska kolla om han vill ha en trasa eller nåt. Länge sedan jag provade det.Har börjat kolla på tävlingar lite smått. Spännande!

Visst var han väl söt ändå? Fast han var ett monster, haha.


Fin helg

har det varit. Även fast vi inte hann så mycket på lördagen som vi ville pga diverse anledningar. Var i alla fall och tog en promenad i kvarteren där jag ska bo om ett antal år. Det är så fint där.

I fredags var det skridskodisco och Kipper var där. Stenkul tyckte Kipps. Bra passivitetsträning tyckte jag.

I dag har jag åkt längdskidor för första gången på minst 10 år! Det var skitkul, tyvärr fick Kipps stanna med husse. Vi tog en tur med lite snabbspringning senare.

Har tränat lydnad med störning hela helgen på diverse platser: Skridskodisco med massa ungar och musik och mörker. Hemmanet, Haga, Hembygsgården. Kipper fattar inte riktigt. Jag och han blandar ihop ligg och lägg. Jag måste bestämma mig för vad jag ska säga. Tydligen säger jag olika. När det är allvar så klämmer jag i med LIGG jätteargt. Måste sluta med det för Kipper fattar ingenting:(

Avslutade träningen alldeles nyss med en sväng på Timrå brukshundklubb. Passivitetsträning i klubbstugan. Inte illa alls. Jobbigt för Kipps att inte få hälsa på alla (bara på hälften, haha).

Ska skriva ner vad vi ska träna på. Ett måste.



Ja, jag vet, han är snyggast i motljus! Man kan inte vara bra på allt, haha.


Inomhusträning

Igår var jag och B på inomhusträning i Söråker. Jag körde lydnad först. Bra med B som "störde". Kipper var nästan inte alls störd, varken av miljön eller B. Bra!
Jag fick börja med att rasta och styra upp honom för han gasar på rätt rejält nu när han vet att det är träning på gång. Kipper var samlad och aldeles lagom taggad när jag började med linförigheten. Han gick kanon. Efter att jag hade belönat honom så gick han för långt fram och väntade på belöningen hela tiden. Han blir lite för ivrig. Känns som jag har läst det i brorsans blogg:)
Nåja. Övriga moment gick väl hyfsat också.
Efter lydnaden körde vi "räddningssök" i de stora lokalerna. Det tog ett tag för Kipps att koppla på näsan eftersom han tycker det är såååå roligt att springa omkring. Det var nästan en månad sedan vi tränade sist och jag har inte gjort nåt emellan så när Kipps hittade figgen så visste han inte vad han skulle göra: Här är hon, matte! Jag vet att hon är här! Vad ska jag göra, kom fram, jag gräver mig in! Här är hon! Matte!!! Tillslut så tog Kipper i alla fall "rullen" och kom till mig. Vid nästa figg så kom han ihåg vad han skulle göra:)
Måste fortsätta på att träna apportering. Avlämning, ingångar och hålla fast olika material. Framförallt nära mig. På ett bra sätt.
Nu är det snart läge att fara på en brukshundklubb och träna fast först "på stan" kanske. Mer folk runtomkring. Olika miljöer. Jag får inte vara så bekväm, haha.

Vinter

är jag less på nu! Snö, snö och åter snö! Hoppas det är nån som hänger på när jag flyttar söderut.
Idag har vi varit i slalombacken hela familjen. Kipper sköter sig mycket bra måste jag säga. Efter en timme så kan folk köra över hans svans och han bryr sig inte. Cool kille!
Fast han grävde en del fallgropar i snön och hopade upp och skulle pussa lite för många åkare. Han stod och pep när S åkte iväg i liften. Söt.
Det var mycket folk och fint väder. Nu fattas bara en ordentlig lösspringning för att helgen ska vara komplett. Ska åka till mitt jobb och fixa det ikväll. Enda stället som är plogat. Ska man ta med lite träningssaker? Känner inte för det. Tränade i alla fall platsliggning i backen idag, gick kanon.
Skulle verkligen behöva trimma min hund lite också.



RSS 2.0