Typiskt!

Bara för att man har anmält till tävling (tvingad) så gick Kipper verkligen uuuuurdåligt i går kväll när jag skulle köra lite lydnad. Men men det är ju bara 150:- i sjön, vad är det mot en utställning:)
Kipper var seeeg (har aldrig hänt) och fattade verkligen nada. Ligg, vad är det?
Ja ja så det kan bli.
Kan säga att Kipper verkligen inte är färdig för nån tävling ännu....om nu nån hade trott det.
Att han kan gå bra är bara lyckträffar, ha ha.

Positivt är att han spontant plockar upp saker, både ute och inne, för att leka med. Kul. Fast man orkar inte alltid leka när han kommer till en numer:)
Nu ska Kipper bo hos min mor och far för jag drar till Stockholm i morgon.

Kvällsträning

Igår kväll överraskade C mig med att vilja se på när vi tränade, jag och Kipper. Så vi for och la ett apellspår på lägda, 300 m med spikraka vinklar, 3 pinnar. Kipper går klockrent till 1:a pinnen och plockar den. Sedan ser han LIKA förvånad ut att vi ska fortsätta som tidigare. Tar en stund men sedan är vi iväg igen. Halvbra 1:a vinkel och han plockar 2:a pinnen. Sedan är han lost (precis som vanligt). Vad beror det på? Orkar han inte? Jag tror på orutin än så länge. 2.a vinkeln ringar han och slår och chansar. Eftersom jag vet vart spåret är så flyttar jag mig nån meter i rätt riktning och 50 m före slutpinnen så kommer han rätt och jobbar på bra. Plockar även slutpinnen. Betyg 7 kanske. Vad vet jag?
Nästa gång ska jag rasta honom innan och ge vatten. Kipper plockar gräs. Han hann även äta bajs i spåret (det gick i en kohage). Sedan ska han få vila medan spåret ligger till sig.
Igår eftersom C var med så kastade jag en dummie(!) för första gången i skogen. Först ville jag se om han gick ut ovallat utan synintryck. Gick inte. Vallat gick kanon, han följer vitringsfältet fint och har alltid gjort. (Hm, kan vara det som ställer till det på spåret kanske). Hög näsa ligger för Kipper, helt klart. Fågelhund?
Ville också prova ett synintryck så Kipper fick sitta på stigen och C kastade en dummie in i skogen. Oj oj oj vilket tempo! Man får vara rädd för skador. Kipper blev så hetsig så han sprang och hämtade dummien och kom till mig men släppte den inte utan for tillbaka rätt ut där han hade hämtat den och tillbaka till mig. Tokkipper!
Efter det la jag en platsliggning på 30 sekunder. Han klev upp efter 20....
Snart blir det en tollare mindre här i världen. Men jag sa ingenting! Ha. Undrar hur länge jag kan hålla mig. Kanska ska smeka fram ett Neeeej mellan tänderna....
Nä, det är nog bara att dänga, hahaha.
Allt detta hanns med under spårets liggtid. Hm. Inte så bra kanske. Typiskt mig. När jag väl kommer ut i skogen så ska jag göra allt på en gång. Inte bra för Kipper.

Vilken dålig hundhelg!

När man hade kunnat åka på hundläger så åker man på "semester". Så det kan bli. Ingen som helst träning, mycket bilåkande, bursittning och koppelpromenader. Booooring. Jo, vi var ju på utställningen förståss. En sån där fiiiin utställning där man helst ska ha kavaj och klackeskor. Det ösregnade. Kipper var fuuuuul. S började grina. Ljuvlig dag.
På kvällen var det fint väder så Kipper fick bada för första gången på riktigt. Det var jättekul. Vi slängde pinnar som han fick hämta och det var helt otroligt vad han vindade in dem över vattenytan. Annars var det skitmycket stora äckliga sniglar där vi var fast jag såg inte en ända fästing. Så det var nog en bra helg trots allt.

Fågelhund?

Skulle inte tro det!!! Ha ha ha, Kipper hittade en ful fågel när vi gick kvällsrundan på berget i lördags.
En stor kråka som låg på magen. Kipper nosade av den några sekunder, vände sig mot mig med avsmak i blicken:





Ha ha ha, kolla vad konstig han ser ut! Inte alls som vackra Kipper!

Vilken härlig dag!

Och mycket har vi gjort. Vi började med att gå på promenad i "skogen". Vi gick en runda och kom till ett litet vattenfall.
Kipper badade med njutning för första gången! Men sedan så sprang han nedför vattenfallet så snabbt att han ramlade ner på botten längst ner med ett plask. Stackars Kipper...men det gjorde tydligen inget. Det var lika full fart senare.
Sedan gick vi på "finpromenad" på campingen, måste ju träna inför sommaren. Efter lite upptuktning så gick det bra också. På kvällen var det sökgänget som träffades, men innan det så blev det lite lydnad på gräsplan (toppen) och budföring med Birgit. Det gick bara bra. Han har ett väldigt tempo, lillemannen. Han är liksom minst i gänget (till storleken då).
Efter söket testade jag agilitybanan för första gången. Kipper gick igenom alla tunnlar som ingenting. Det är verkligen inte mycket som Kipper tycker är knasigt, det ska vara platsliggning då, eller nä, det är bara onödigt tycker Kipper.
Testade också av lite olika avstånd på hoppet för kipper slår i endera framben eller bakben. Får barra honom, ha ha.
Kändes som en effektiv hunddag i alla fall!  Men det var ju vad jag längtade till när han var så här liten:



Slöträning

Igår på lunchen hade jag bestämt mig för att inte träna något. Vi gick rätt långt på promenad och jag sa inte ett knyst. Intressant att se hur väl Kipper håller kollen ändå på mig. Men när vi skulle vända så tänkte jag att "man borde träna lite ändå". Så det blev en platsliggning:

Kolla vad stelt han ligger! Men riktigt ser att han inte är bekväm med det.
Känns inte bra att ha "problem" med platsen. Har jag aaaaaldrig haft med Ville. Hm.
När jag kom till modern så var jag tvungen att fråga: Säger ni stanna till Kipper nångång? De hävdade att de aaaaaldrig säger någonting. Knappt flaska. Ok, sa jag.
Helt klart är killen förvirrad! Men jag ska på lydnadshelg nästa helg så då ska jag få råd! Kul va? Sen om jag följer råden vet jag inte:)


Kipper vs. S 1-0

Ja, så här går det till allt som oftast när de två kumpanerna är ensamma i köket:




Nu vet man varför Kipper bara äter 2 dl kulor (max) per dag. Hm.
En fråga: Vad har ni för fästingskydd på era hundar? Ska snart åka till fästingland...

Lunchträning

Nu är jag effektiv va? Två inlägg samma dag, ha ha. Men det känns bra att använda bloggen som en slags träningsdagbok.
Var iväg och utnyttjade vinden på lunchen. Upprepade träningen från förra veckan. Gjorde en 2 meters korridor med fullt djup. Eftersom det inte går att binda fast Kipper där (och han sitter nog inte kvar) så får han följa med och valla. När vi har nått djupet så lägger jag grejen där (jo, annan grej idag). Han är inte så uppmärksam så han märker det ännu.
Sedan går vi tillbaka och jag skickar honom. Han sprang ut 25 meter och blev stående. Då hade jag sån tur att vinden låg på starkt från föremålet så Kipper vindade in det perfekt! Rätt ut på 50 m och jubel och hopp från mig! Han bar det också ända in till mig. Var ju bara tvungen att upprepa det efter en liten promenad. Kipper blir väldigt fort trött men tack vare vinden så blev det lika lyckat igen. Toppenträning! Här är en bild från bilen efter träningen, vi räddade oss från skyfallet.....


Avslut på tävlingsförberedande-kursen

var det i går. Kipper överraskade med att gå riktigt bra! Vi fick köra igenom 1:ans moment. Jag tyckte han gick OK. Kipper var fokuserad och fin på linförigheten. Platsläggande bra. På inkallningen gasade han så jag trodde han skulle ta ett ärevarv, jag såg busglimten i ögat! Men han kom in perfekt! Det var på gränsen....inga tjuvstarter någonstans.
Ställandet gjorde jag om och då blev det bra. Hoppet en 10:a och apporteringen OK.
Tandvisningen vet jag inte....med ett mycket starkt: STANNA KVAR! lyckades han sitta på sin söta stjärt tillräckligt länge för att "domaren" fick lyfta på läppen. Fniss. Vi skulle nog ha fått ett 3:e pris (han skulle ha nollat ställandet) OM vi hade haft platsliggningen. Skitmoment. Men jag vägrar stressa över det. Har faktiskt inte tränat så mycket på det heller.
Jag vet itne om Kipper har förstått. Troligtvis inte. Jag gick lite för fort fram i början och fyade honom för tidigt så nu "törs" han inte ligga.....ja ja jag är ingen expert. Nu ska vi ta myrsteg men helst varje dag. Problemet är att jag vill att han ska ligga så länge så han slappnar av men så länge kan han inte ligga....ska fundera på det. Någon som har nåt tips?
Annars är jag såååå sugen på att anmäla till tävling! Maud tvingar mig:)

Händelserik dag

Idag fyller Kipper 10 månader! Hurra för honom och alla syskon!
I morse for jag ut och lade ett "riktigt" apellspår åt Kipper. På äng och med raka vinklar. Nåväl. Det blåste stormvindar och var väl inte alldeles drömväder. Men men. Medan spåret låg till sig så rastade jag Kipper, lite för länge, han orkade inte riktigt fokusera sedan visade det sig. Han tog spåret bra (körde med lina för 1:a gången) och tog 1:a pinnen kanon.
Lika förvånad idag när vi skulle fortsätta. 2:a pinnen gick han över och vid andra vinkeln var han helt lost. Tur att jag NÄSTAN visste var jag hade gått, ha ha. I storm-motvind lyckades han komma på spåret ca 10 meter innan slutpinnen som han plockade upp!! Tur det annars skulle det ha varit helt misslyckat. Nu blev det en halvbra träning.

På kvällen var det sökträning. Jag är hjälptränare för en nybörjargrupp i Sundsvall. Det är verkligen jättekul att få vara med och se hur olika hundar är. Det var 2 hundar som kampade armen urled på mig till exempel, och några andra som klipper godis som jag klipper naglar. Då är det så skönt med Kipper! Han kampar lite svagt så där och tar godis så fint att ett spädbarn skulle kunna ge honom. Han är helt enkelt en behaglig hund och jag gillar det. Vi ska komma långt med det också, så det så.
Kipper fick en vindningsövning som gick sådär men han fick vara med och se ut sökutan i alla fall.
Före söket så provade vi stegen på Sundsvalls BK men fick ge upp igen. Nu ska jag inte prova mer förrän han har lugnat ner sig lite. Det blir så dålig inlärning när han rusar upp och blir hängande varje gång, hahahaha.
 Efter söket körde jag igenom lydnadsklass 1 på okänd grusplan. Det gick kanon! Men på hoppet tvärstannade han och luktade på det. Knäpp-Kipper! Nästa gång vi hoppade slog han i bägge frambenen. Ja ja allt går inte som på räls.
Pigg och glad är han i alla fall!
I morgon är det avslutning på lydnadskursen.....


Spårträning

Vilken härlig lördag-kväll! Precis som förr i tiden (som jag har längtat efter). Jag hade tänkt mig ett apellspår på läggda.
När jag åker förbi så träffar jag en gammal hundkompis som säger att där går det inte att lägga spår för ägarna är sura. Ok, vart skulle jag åka då? Det blev lite torr äng och skog blandat. Spåret fick ligga över en halvtimme för det var så skönt att rasta och promenera i solen. Blåste dock en del så det kanske var bra att det inte blev läggda ändå. Jag tror detta var Kippers 4.e spår. Jag tänkte ta lina men ångrade mig och tog koppel. Både bra och dåligt. Trots rastningen så var Kipper lite "flygig". Det var säkert inte så mycket vittring eftersom det var så torrt, så jag fick bromsa rätt bra i kopplet. Måste se nästa gång om han klarar att ringa i 10m lina. Kipper tog 1:a pinnen klockrent och även 1:a vinkeln. Efter det så tog han även 2:a pinnen. Sedan vinglade han iväg och eftersom jag aldrig vet var spåret går (dåligt minne!) så strulade det lite men jag såg slutpinnen så jag ledde honom "på rätt spår". Tyckte han blev trött faktiskt. Jag vet inte heller hur jag ska belöna för att det ska bli bäst. Som det är nu så belönar jag bara pinnarna kraftigt med rösten. Spelar lite på att han har sitt ägarbegär. Han blev väldigt förvånad förresten över att vi skulle fortsätta spåra efter 1:a pinnen, men sen bar det av igen.
Nu måste det bli läggda och raka vinklar nästa gång! Måste även köpa ny sele. Den jag har är alldeles för stor!
I morgon blir det sökträning!

Lunchträning

Idag var jag effektiv. Ut på lunchen och åkte upp i skogen ovanför mitt jobb. Gjorde ett litet uppletande (skam den som ger sig!) i en smal korridor. Det gick bra. Fin vindning på föremålet (mjuk apport) och bra grepp. Kipper släppte strax framför mig (jo, jag var bortvänd) men det struntar jag i just nu. Bra mycket bättre än att inte hämta alls! Körde 2 ggr, lika bra. Gick sedan en snabb promenad och droppade apporten bakom ett träd så Kipper skulle få ta den på tillbakavägen. Och det gjorde han! Good Kipper! Efter detta var han helt slut. Snacka om dålig kondis/varmt väder mm mm.
På vägen tillbaka såg jag världens bästa apellspår marker. Det måste bli ett spår snart, kanske ikväll? Sugen...

Kvällsträning

Vad underbart det är att träna lite lydnad på kvällsrundan. Mysigt liksom. Man tar ett vackert väder, fåglar som kvittrar och en laddad jycke. Kan bara bli rätt. Så pass härligt att man nästan vill börja fundera på tävling. Man ser ljuset i tunneln lixom. Men vi har fortfarande inte platsliggningen. Skulle nästan kunna tävla ändå, bara för att känna på hur man ska göra i en tävlingssituation. Mmmm vi får se. Allt känns i alla fall positivt just nu.
Ska väga honom i kväll så får vi se om han klarar att leva på gräs, grus och en och annan belöningsgodis. Mat äter han bara om han håller på att svälta ihjäl. Elenor: Äter Texas nu när han får specific igen?

Utställning i Timrå

Ännu en dag på utställning! Nu är man riktigt bränd i ansiktet. Det är bara på utställningar eller tävlingar jag blir lite röd för då tvingas jag vara i solen, annars avskyr jag sol. På mig alltså.
Jag hade en ny strategi idag. Kipper fick inte vika från min sida, inte kissa, inte så mycket som se åt nån annan.
Det gick bra faktiskt. Han kopplade av mycket bättre men orkade inte riktigt hålla ihop hela dagen. Men som sagt mycket bättre.
Det var ännu en glad domare idag. Hon höll på att skratta ihjäl sig och ett tag så höll hon i Kipper och jag var "domare". Helt crazy var det. Birgit fick några klockrena kort på vår "lustiga" dans. Ha ha. Men det stog VÄLVISAD på kritiklappen! Ha!
Ja, jag kämpade väl...Kipper älskar utställningar.
Får väl se hur kul det är på en officiell utställning.
Annars glömde jag träna stegen på Timrå. Irriterande. Får väl åka dit enkom för det och träna lite på annan plan.
Dagens resultat: HP, BIR (sexa i gruppen, typiskt)

Utställning i Härnösand

Det gick bara bra för Kipper. Han blev BIR och BIG-3. Så nu var han fiiiiin igen och S fick 3 fina rosetter till sin samling. S tyckte jag(!) var duktig. Och det var jag också för maken till olydig hund kan inte finnas. Fy vad Kipps är jobbig nu. Lätt till salu. Eller kanske inte ändå. Men om domaren börjar med: Åhhhh nu kommer det en tollare! Och så glaaaad han är! Jag har också en DAMP-hund hemma! Då vet man att Kipper går i taket av glädje. Och sedan har han svårt att visa sig från sin snyggaste sida. Fast charmen satt väl i antar jag. Får se hur det går i morgon då vi ska till Timrå.
Vi provade i alla fall bruks-stegen där på klubben i dag. 2 gånger rusade Kipper upp och ramlade ner. Tur han inte bröt något. Men han ville bara upp igen. Han bryr sig inte om var han sätter fötterna. Får prova på Timrås lilla stege imorgon....

Nostalgisk

I fjol vid den här tiden så kände jag väldigt starkt att jag var redo för en hund igen. I dag när vi grillade på altanen så låg Kipper där brevid precis som jag drömde om! Det var rätt mysigt. Kipper är med på det mesta. Nu ikväll for vi till Berga camping och tittade lite. Underbart väder och det finns en rolig lekplats för S där. Kipper var lös och han sprang allt vad han kunde och jagade S i sanden. Roligt att se. Det finns en "linbana" där och Kipper sprang upp på rampen till den. Naturligtvis hoppade han ner från den också. Åt fel håll. Den är ca. enochenhalvmeter hög! Kipper är rätt våldsam ibland.
Tur det var sand och inte asfalt under. Valborg förflöt bra. Kipper brydde sig inte om smällarna. Tur det för de var rätt många. Han fick ju inte följa med på brasan förstås men de hörs rätt bra ändå och aldrig slutar ungarna smälla heller.
Idag har S haft en kompis som var rädd för hundar här. Suck. Jag och Kipper var mest inne och städade så ungarna fick vara ute. Sedan var det service med saft och glass hela dagen.
I morgon blir det utställning i Härnösand! Kipper måste träna lite mer. Han hoppar fortfarande på domarna.
Jag har anmält till den första officiella utställningen också men där kommer det inte att gå så bra för nu fäller Kipper. Kopiöst.

RSS 2.0